0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Keramikpfanne in die Spülmaschine? Lieber nicht

Keramikpfanne in die Spülmaschine? Lieber nicht

Beim Kochen fällt mehr oder weniger viel Geschirr an, das Sie anschließend wieder reinigen müssen. Da ist es ganz praktisch, die Dinge einfach in die Spülmaschine zum stellen, auch die Töpfe und Pfannen. Doch bei einer Keramikpfanne müssen Sie mit der Spülmaschine vorsichtig sein.

Keramisk panna i diskmaskinen

Keramiska pannor har en hård beläggning som anses vara robust och sägs ha en särskilt bra non-stick-effekt. Dessa påståenden bör dock behandlas med försiktighet, eftersom keramiska kastruller kräver specialbehandling så att beläggningen faktiskt håller sig så bra. Om du inte orkar eller kan ta hand om pannan bör du hellre använda en teflonpanna.

Korrekt rengöring är en del av vården av den keramiska pannan. Det rekommenderas att skydda beläggningen genom att handtvättas med endast rent vatten. Diskmedel som de som finns i diskmaskinens flikar kan angripa ytan. Då tappar den sin non-stick-effekt ganska snabbt. Även om vissa keramiska kokkärl annonseras av tillverkarna som diskmaskinssäkra, slits beläggningen av snabbare på detta sätt.

Dessutom finns det faktiskt inget behov av att diska skrymmande utrustning som kastruller och kastruller i diskmaskinen. När allt kommer omkring tar handtvätt vanligtvis mindre än en halv minut. Och så är pannan redo att användas igen medan den ligger över en timme i diskmaskinen.

Korrekt manuell rengöring

Faktum är att ingenting ska fastna i den keramiska pannan. Det kan dock hända i ett slarvigt ögonblick, och även om du använder fel olja för stekning. Olivolja är inte lämplig, använd oljor med hög rökpunkt, d.v.s speciella frityroljor.

Om det verkligen finns en kakad rest kvar i pannan efter att du tagit bort måltiden, skrapa inte bort den med våld, utan blötlägg och tvätta kastrullen med en mjuk svamp och, som nämnt ovan, bara varmt vatten.

Weiterlesen:
Gasspis » Alla fördelar på ett ögonblick
Ссылка на основную публикацию