0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Regnskuren droppar och möjlig åtgärd

Regnskuren droppar och möjlig åtgärd

En regndusch erbjuder en speciell komfort under daglig kroppsvård. Vattnet faller ner på användaren från ovan, liknande ett varmt sommarregn. Återhämtningen är dock över om det blir ett efterfall.

Det behöver inte nödvändigtvis vara en defekt

En så kallad regndusch erbjuder en speciell typ av dusch, som kan leda till att det bildas droppar när som helst. Detta händer ofta även flera timmar efter duschprocessen. Därför ska du inte nödvändigtvis utgå från att det finns ett tekniskt fel. Man ska bara skilja på om det är normalt dropp eller om något faktiskt läcker eller är defekt.

När det återstående vattnet rinner ut ur duschmunstycket

Varje regnskur droppar ett tag, så du behöver inte oroa dig för ett eventuellt fel direkt. När duschen stängs av skapas ett undertryck i området mellan slangen och duschmunstycket. Men eftersom vattnet har stängts av kan ingen extra luft eller vatten komma in i vattenledningen, varför det kvarvarande vattnet inte lätt kan rinna av. Däremot kommer luft in i systemet genom munstyckena i duschmunstycket och trycket i duschen utjämnas med det omgivande trycket. Av denna anledning kan vattnet fortfarande rinna av droppe för droppe ett bra tag efter att duschen stängts av, varför det uppstår dropp.

Om det är något fel i duschen

Men obehaglig droppbildning kan också ha andra orsaker. Det är inte alltid det naturliga droppet som orsakas av det undertryck som redan nämnts. Här är några möjliga ledtrådar:

  • Läckande badrumsinredning och bildandet av droppar i samband med dem
  • när vattenkostnaderna ökar avsevärt
  • en defekt i den gamla blandaren
Weiterlesen:
Flytta radiatorer » Det bör du tänka på

Hur du eventuellt kan identifiera en defekt

Fenomenet dropp som nämnts i början, som inte beror på en defekt, uppstår vanligtvis intermittent. Men om det droppar regelbundet och under en längre tid kan det finnas en defekt i en tätning eller annan komponent. Det är samma sak om du märker en ökad vattenförbrukning, även om det inte sker någon förändring i duschvanor eller annan vattenförbrukning.

Ссылка на основную публикацию