0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Montering före vägg: regelram i badrummet

Montering före vägg: regelram i badrummet

Det spelar ingen roll om du vill skilja ett nytt badrum från lägenheten eller vill bygga en lättvägg i badrummet för att dölja vattenledningar, du behöver dubb. I vissa fall är det föremål för särskilda krav.

Studarbete i badrummet

Regelramen är förutsättningen för en icke bärande, klädd vägg, regelväggen. På så sätt kan du bygga om ett helt badrum, sätta in en vägg i det befintliga badrummet för att skapa en nisch för duschen eller bygga en förväggsinstallation. Hur du sätter upp regelramen kan du läsa i en annan guide, här handlar det specifikt om förväggsinstallationen.

montering före vägg

Montering förvägg är numera vanlig i badrum. Det är användbart om du vill skapa nya anslutningar för handfat, toalett eller dusch utan att bända upp väggen helt. Lägg i så fall de nya linjerna framför väggen och täck dem med förväggsinstallationen. Detta skapar en liten klack som passar bra som hylla.

Bygg förvägg installation

För förväggsmontage behöver du speciella profiler som ger både en yta för vertikal beklädnad och den översta hyllan. Den enda nackdelen med dessa profiler är att de inte tål mycket vikt. För tung badrumsinredning behöver du ett stabilare stativ, till exempel om du vill byta ut den golvstående toaletten mot en vägghängd toalett. Vägghängda toaletter kommer vanligtvis med ett kraftigt byggt monteringselement som är integrerat i de inte så kraftiga väggprofilerna.

Fäst profilerna för montering framifrån på väggen på lämpligt avstånd från väggen (så att alla rör har plats bakom sig) och på golvet. Om du använder aluminium- eller träprofiler är upp till dig. För enkelhetens skull rekommenderar vi reglarmar av aluminium. Beskärning orsakar inte mycket röra. Vid infästning, se till att du inte producerar några ljudbryggor. Profilerna ska därför förses med isolerlister där de kommer i kontakt med golv och vägg.

Om regelramen är byggd för montering framifrån måste du klä den vattentät, gärna med impregnerad plåt som sedan kaklas eller putsas. Tätning av skarvarna måste också säkerställas.

Weiterlesen:
Faner lossnar » Så här fixar du det
Ссылка на основную публикацию