0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

randig tapet

Randig tapet — En liten köpguide

Begreppet randig tapet har två olika betydelser: För det första är det en samlingsbeteckning för alla tapeter som man klistrar på en yta i remsor, till exempel den klassiska träspånstapeten av papper. I snävare bemärkelse står det dock för en tapet som också kännetecknas av ett slående, vanligtvis vertikalt randigt mönster.

#1

AS Creation New England 2 Striped

mått:
0,53 mx 10,05 m
Material:
fleece, vinyl
färg:
5 alternativ
Design/Optik:
Holz
montering:
klistra
Pris per m²:
cirka 2,00 euro
12,95 € (2,43 € / kvadratmeter)

Köp det på Amazon

Med ett brett utbud av visuellt attraktiva och högkvalitativa tapeter har tillverkaren AS Creation fått ett utmärkt rykte, vilket återspeglas i en extremt hög kundnöjdhet på över 95 procent. Ett av de mest populära motiven är denna randiga tapet gjord av en FSC-certifierad non-woven-baksida med en tryckt vinylbeläggning i en fotorealistisk trälook. Ytan är vattentät, tvättbar, långtidsljusäkta och nötningsbeständig, så att den kan användas inte bara i vardagsrum utan även i krävande miljöer som kök, badrum eller barnrum. Tack vare det samordnade mönstret kan du fästa AS Creation randiga tapeter snabbt och bekvämt utan att behöva vara uppmärksam på de exakta övergångarna mellan de enskilda remsorna.

#2

CiCiwind randig tapet natur rustik

mått:
0,45m x 3m till 10m
Material:
Vinyl
färg:
vit
Design/Optik:
Holz
montering:
självhäftande
Pris per m²:
cirka 6 euro

Köp det på Amazon

Till skillnad från andra tillverkare som förlitar sig på den traditionella fästningen med pasta, har företaget specialiserat sig på högkvalitativa tapeter som du kan fästa direkt på väggen. I sortimentet ingår denna snygga randiga tapet med trädekor i form av tydligt strukturerade, vitglaserade paneler med en genomskinlig ådring. Bearbetningen är extremt enkel och okomplicerad — det finns en förberedd självhäftande yta på insidan så att du kan fästa tapeten direkt på en fast, torr och slät yta efter att ha tagit bort skyddsfilmen. För enkel, exakt och snabb klippning utan linjal eller måttband har baksidan en tryckt skala med rutigt mönster som du kan använda som guide för sax eller lådskärare.

#3

Rasch randig tapet Prego Casual Home

mått:
0,53 mx 10,05 m
Material:
fleece, vinyl
färg:
Vit, grå
Design/Optik:
grovt
montering:
klistra
Pris per m²:
cirka 2,20 euro
Weiterlesen:
Fjäderkrok ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
11,99 € (2,25 € / kvadratmeter)

Köp det på Amazon

Med sitt klassiska, subtila och reserverade utseende, en strukturerad yta och utmärkt kvalitet imponerar denna randiga tapet inte bara estetiskt, utan också på grund av sin enkla bearbetning. Baksidan är gjord av en absorberande fleece som säkerställer god vidhäftning och skyddar mönstret från att glida eller dra vid applicering. Med en front av slitstark och vattentät vinyl är denna randiga tapet tvättbar och skrubbbar, så att smuts enkelt kan tas bort med varmt vatten och hushållstvättmedel. Den fästs med kommersiellt tillgänglig universal eller non-woven tapetklister och gör att den randiga tapeten kan tas bort utan att lämna några rester vid en senare tidpunkt.

köp kriterierna

Material

Det vanliga materialet för en robust och smutsavvisande randig tapet består av ett massivt vinylskikt på ett bärarmaterial som fleece eller en integrerad självhäftande yta. Vissa tillverkare använder andra plaster som polypropen (PP) eller polyeten (PE), som dock anses vara betydligt mindre gynnsamma för denna applikation på grund av sina karakteristiska egenskaper. Det rekommenderas generellt att du använder en kombination av självhäftande yta eller fleece med vinyl för randig tapet med en belagd utsida.

stil och design

Kombinationen av vinyl och non-woven gör att tillverkaren kan designa mönstret på nästan vilket sätt som helst och tillåter till och med fina tredimensionella strukturer som ger den randiga tapeten ett exceptionellt realistiskt och attraktivt utseende. När du väljer motiv har du en mängd olika varianter till ditt förfogande, allt från enkla färgade ränder till trä till murverk och putsytor. För att göra bearbetningen enklare bör du vara uppmärksam på en universell övergång vid kanterna, vilket möjliggör sömlös fastsättning även med individuella snitt.

Snabb och bekväm montering

Limma de flesta randiga tapeter som konventionella papperstapeter med en kommersiellt tillgänglig universalpasta. Alternativt finns versioner med en redan förberedd självhäftande yta på baksidan, som du kan fästa direkt på lämplig yta med lätt tryck. Denna variant möjliggör perfekt montering med en extremt låg kostnad för tid och ansträngning, men visar sig vara betydligt dyrare å andra sidan. Den är därför särskilt lämplig för mindre rum eller som dekorativt mönster för till exempel möbler.

Weiterlesen:
Våthäftande tejp ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Tillverkning och kvalitet

Det viktigaste kriteriet för en högkvalitativ randig tapet är materialet och tjockleken på den yttre ytan, eftersom dessa två egenskaper bestämmer relevanta egenskaper som hållbarhet, opacitet och motståndskraft mot miljöpåverkan som smuts och UV-ljus. Svagheter, som leder till snabbt slitage eller otillräcklig täckning av det bärande underlaget, återfinns här upprepade gånger, särskilt hos lågkostnadstillverkare. Om du är osäker är det bättre att beställa en enda remsa först för att kontrollera kvaliteten och utseendet på ett begränsat område innan du gör ett större köp.

Andra funktioner

Beroende på vilka material som används kan en randig tapet ha olika egenskaper och till exempel möjliggöra att väggytor tätas permanent. Varianter belagda med till exempel vinyl skapar en vatten-, luft- och ångtät barriär som är okänslig för smuts och mekaniska skador. Vill du ha en väggyta som andas finns det alternativ som randig tapet av cellulosa, fleece eller papper med förtryckt mönster, som du kan fästa på väggen på samma sätt som klassiska träspånstapeter.

Häufig gestellte Fragen

Vilka är fördelarna med randig tapet?

Jämfört med traditionella träspånstapeter eller finputs som väggbeklädnad har randig vinyltapet många fördelar som förklarar dess växande popularitet under åren. Bland de viktigaste är ett mycket rikt motivutbud, hög hållbarhet och möjligheten att ta bort smuts eller fläckar helt enkelt genom att tvätta eller skrubba.

Hur installerar jag randig vinyltapet?

I de flesta fall klistrar du vinylrandiga tapeter på som en vanlig tapet med en kommersiellt tillgänglig pasta. En speciell variant är modeller med en förberedd självhäftande sida, som du helt enkelt placerar på ytan efter att ha tagit bort en skyddsfilm och fixerar den på önskad plats genom att trycka på den.

Hur man klipper en randig tapet?

Du kan enkelt klippa randig tapet med vass sax eller en mattkniv. På grund av bearbetningen och den relativt tunna skikttjockleken är inte textilfibrer som en fleecebärare ett hinder och försämrar inte precisionen eller skärbeteendet?

Varför har randiga tapeter en fleecebelagd sida?

Med kombinationen av vinyl och fleece fungerar det senare materialet som bärarmaterial. Den absorberar pastan och garanterar en pålitlig bindning mellan den randiga tapeten och underytan. Detta påverkar hållbarheten och förhindrar även utsidan från att glida och hänga på grund av tyngdkraften efter applicering på det fortfarande våta limmet.

Ссылка на основную публикацию