0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Slåss mot råttor i garaget

Slåss mot råttor i garaget

Råttor anses vara ett farligt skadedjur eftersom de kan äventyra människors hälsa. Djuren ser söta ut: Även om råttorna bara dyker upp i garaget och inte i huset, bör du göra något åt ​​gnagarna.

Dessa medel är bra för att bekämpa råttor i garaget

Ett råttangrepp är ofta envis, varför rätt bekämpningsmedel är viktigt. Om du märker råttor i garaget kan följande åtgärder hjälpa:

  • Snap eller alternativt levande fällor,
  • råttbete,
  • användning av en katt vid permanent angrepp,
  • eteriska oljor, speciellt pepparmynta,
  • Terpentin.

Framför allt är det viktigt med ordentlig hygien, eftersom råttorna oftast inte kommer in i garaget utan anledning. En vanlig orsak är soptunnor som förvaras i garaget. På grund av risken för råttangrepp är soptunnan i garaget därför förbjuden på många ställen.

Se därför till att förvara avfall och mat utanför garaget. Rengör garaget regelbundet så att det inte finns några blockerade hörn för djur att häcka i. Och vädra regelbundet, speciellt på vintern – det gör det obekvämt för djuren.

Vilket medel fungerar bäst mot råttor?

Av de rekommenderade läkemedlen fungerar snapfällor och råttgift klart bäst mot gnagare. Levande fällor utgör en risk för att djuren kommer tillbaka eller biter när de släpps ut, vilket är en allvarlig hälsorisk. Huskurer hjälper ofta inte tillräckligt mot angreppet. Även om många till en början vägrar att döda råttorna bör man vara medveten om att djuren utgör en fara. Om du inte själv kan få angreppet under kontroll, ring en utrotare i god tid.

Hur vet jag att det finns råttor i garaget?

Du kommer bara att se en levande råtta i undantagsfall eller om angreppet är mycket allvarligt. Misstankar uppstår oftast först när ett dött djur hittas i garaget – även då är angreppet ofta långt framskridet. Du bör därför spetsa öronen så fort du hittar färsk spillning, gnagmärken och mörka fläckar på marken. Det som också märks och tydligt är en stark, obehagligt stickande lukt av ammoniak som djuren avger.

Weiterlesen:
Den optimala taklutningen för carporten » all information på ett ögonblick
Ссылка на основную публикацию