0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

rörformigt kassaskåp

Tubular safe — En liten köpguide

Värdesaker ska inte bara ligga kvar i huset, utan bäst förvaras i ett möbelskåp. Men ibland behöver bara små delar – som reservnycklar – förvaras säkert. Ett rörskåp är lämpligt för detta. Vår köpguide ger information om typer och köpkriterier och ger även några värdefulla köprekommendationer.

Våra rekommendationer

#1

ABUS nyckelskåp 729

Material
Rostfritt stål
vägginstallation
ja
cylinder inkl.
nein
täckflik
ja
53,65 €

Köp det på Amazon

Det rörformade kassaskåpet från den välkända märkestillverkaren ABUS är lämplig för väggmontage och erbjuder tillräckligt med utrymme inuti för förvaring av mindre värdesaker eller flera reservnycklar som kan fästas på en intern nyckelring. Väggskåpet är tillverkat av högkvalitativt, robust rostfritt stål och har antiborrskydd på framsidan och ett väderskyddskåpa i rostfritt stål. Cylinderinsats och en 14 mm skruv ingår. Den stängs med en halv cylinder, som måste köpas separat (ingår ej).

I de flesta recensioner sa kunderna att de var mycket nöjda med kvaliteten och robustheten hos det rörformade kassaskåpet.

#2

Rörsäker WTR-380 VKMA

Material
Rostfritt stål
vägginstallation
ja
cylinder inkl.
ja
täckflik
ja

Köp det på Amazon

WTR-rörskåpet är tillverkat i Tyskland av högkvalitativt aluminium och låset är tillverkat av rostfritt stål. Tack vare de generösa måtten lämpar sig det rörformade kassaskåpet även för förvaring av lite större värdesaker och flera nycklar. Allt du behöver göra för installationen är ett kärnborrhål av lämplig storlek, och ett väggankare säkerställer säker infästning i murverket. Det rörformade kassaskåpet har en väderskyddsklaff av rostfritt stål, en halv cylinder med 3 nycklar ingår.

I recensioner sa kunderna bara att de var mycket nöjda med kvaliteten och stabiliteten hos det rörformiga kassaskåpet.

Weiterlesen:
Processstruktur färg » Hur man gör rätt

#alternativ

Kruse PZ nyckelskåp med kombinationslås

Material
Rostfritt stål
vägginstallation
ja
cylinder inkl.
ja
täckflik
ja

Köp det på Amazon

Kruse nyckelskåp är ett rörformigt kassaskåp för inomhusinstallation. Den stängs med en 4-siffrig formgjuten kombination. De generösa innermåtten gör att du kan förvara något större värdesaker i tubskåpet eller att använda det som nyckelskåp för flera nycklar eller en hel nyckelknippa. I leveransen ingår ett gipsskydd och en patron med monteringslim (patronpistol krävs). Som med alla kombinationslås kan den förinställda koden ändras till valfri kod.

Utan undantag uttryckte kunderna sin stora tillfredsställelse med den höga robustheten och det diskreta utseendet hos det rörformade kassaskåpet.

köp kriterierna

omfattning

Rörformade kassaskåp med nyckellås. Dessa rörformade kassaskåp är utrustade med en högkvalitativ förberedelse för installation av en låscylinder (vanligtvis halvcylinder) på framsidan. En motsvarande profilcylinder levereras dock inte med många märkesrörskåp utan måste anskaffas själv, vilket innebär extra kostnader. Väggmontage utförs via en kärnborrning, kassaskåpet förankras sedan antingen i väggen genom skruvning eller fixeras i borrhålet med monteringslim. Nyckeln krävs alltid för att öppna den.

Rörformade kassaskåp med kombinationslås. Dessa rörformade kassaskåp kan även öppnas utan nyckel, det räcker med att skicka vidare den numeriska koden. Detta gör dessa rörformade kassaskåp väl lämpade för säker förvaring av nycklar. För att förhindra att den lagrade nyckeln används av obehöriga, måste den numeriska koden ändras mycket ofta. Inbrottssäkerheten för sådana rörformade kassaskåp kan i enskilda fall vara något mindre än för ett högkvalitativt rörformigt kassaskåp med låscylinder.

utanpåliggande nyckelskåp. Med dessa rörformade kassaskåp behövs inget kärnborrning, de fästs direkt på väggen med hjälp av ett fäste. Säkerheten är lite lägre eftersom det fritt åtkomliga fästet gör att nyckelskåpet kan bändas av eller rivas av vid behov, och kassaskåpet kan även angripas direkt med verktyg. Viktiga nycklar bör därför inte deponeras eller förvaras på detta sätt om möjligt.

invändig storlek

Det inre utrymmet i rörformade kassaskåp är naturligtvis begränsat, men det finns skillnader från rörformigt kassaskåp till rörformigt kassaskåp. I de flesta fall kan man anta innerlängder i intervallet omkring 10 cm och innerdiametrar på omkring 4 — 5 cm. I större rörformade kassaskåp tillåter detta även införande av något större värdesaker (klockor, smycken) eller hela nycklar. Innan du köper bör du dock alltid kontrollera om interiörstorleken faktiskt räcker för att föremålen ska förvaras.

Weiterlesen:
Mager betong ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Förankring i murverket

Ett alternativ att skruva fast det rörformiga kassaskåpet säkert i murverket bör alltid föredras. Fogfyllande monteringslim kan då också användas. Fästning med enbart monteringslim ger betydligt mindre säkerhet. För limning med monteringslim ska lim som rekommenderas av tillverkaren alltid användas när det är möjligt.

Video: Nyckelskåp med hög säkerhet med pansarskydd

Häufig gestellte Fragen

Vad kan rörformade kassaskåp användas till?

Rörskåp lämpar sig å ena sidan för diskret och säker förvaring av små värdesaker eller kontanter, å andra sidan kan de även användas som nyckelskåp, till exempel för skyddad förvaring av nödnycklar för brandkåren intill låssystem eller för anställda. Nyckelskåp med sifferkod är också lämpliga för att förvara nycklar säkert (t.ex. för hyresgäster av en semesterlägenhet).

Var kan rörformade kassaskåp installeras?

Rörformade kassaskåp kan installeras antingen i väggen eller i golvet. Inomhus bör du leta efter en diskret och oansenlig plats för montering, eventuellt gömd bakom en väggdekoration (bild, vägggardin etc.). Utomhus är det bästa stället att förvara nödnycklar att välja en monteringsplats i omedelbar närhet av det befintliga låssystemet.

Vilken standard gäller för rörformade kassaskåp?

Rörformade kassaskåp ska alltid uppfylla specifikationerna i DIN EN 1143-1 eller EN 14450, då finns det definierat inbrottsskydd. Inom EN 1143-1 och EN 14450 gäller olika motståndsklasser vid försök till inbrott med mekaniska och termiska verktyg. VDMA- och RAL-klasser är inte längre giltiga idag. Helst bör ett brandsäkert rörformigt kassaskåp väljas.

Hur mycket kan säkert innehåll försäkras?

Beroende på om rörskåp används i privat eller kommersiell sektor och beroende på säkerhetsklass för det rörformade kassaskåpet gäller olika maximiförsäkringsbelopp. Försäkringsbelopp på upp till cirka 400.000 750.000 EUR är möjliga inom den privata sektorn och upp till cirka XNUMX XNUMX EUR inom den kommersiella sektorn.

Var kan man få tag i högkvalitativa rörformade kassaskåp?

Väldigt enkla modeller kan ibland också finnas i byggvaruhus, men för ett högkvalitativt rörformigt kassaskåp från en märkestillverkare bör du alltid gå till specialaffärer för säkerhetstillbehör — som med möbelskåp. Ett bra urval av rörformade kassaskåp från högkvalitativa märken kan också hittas ganska enkelt online på Amazon.

tillbehör

diamantkärna bit

Högkvalitativ SDS Diamond Core Bit 52mm/180mm

60,95 €

Köp det på Amazon

Lämplig kärnborrning krävs för att installera rörformade kassaskåp i väggen. I murverk kan sådan borrning endast utföras med speciella diamantborr (kärnborr). Den erforderliga diametern för hålet anges av tillverkaren av det rörformade kassaskåpet. När du gör ditt val, se till att borrkronan passar den befintliga enheten (borr, slagborr) och kan användas med enheten.

Monteringslim för rörformade kassaskåp

Som alternativ eller utöver skruvning av rörskåp och rörskåp till murverket bör monteringslim användas. Helst ska det monteringslim som rekommenderas av respektive tillverkare användas som då även uppfyller säkerhetskraven (helt tvångsanslutning, föreskriven hållkraft). De flesta monteringslim levereras i patronform (310 mm standardpatron), så en standard patronpistol måste finnas tillgänglig för att man ska kunna använda limmet.

Ссылка на основную публикацию