0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

rörpress

Rörpress — En liten köpguide

Som namnet antyder hjälper rörpressen till att pressa ihop rör. Detta skapar täta anslutningar som inte läcker så fort vatten rinner igenom. Ta en titt på de mest sålda produkterna hos oss och ge dig ut på en utflykt till de viktigaste inköpskriterierna.

Våra rekommendationer

#1

REMS Power Press pressmaskin

presskäftar
12, 15, 18, 22, 28, 35
driv
Electric
Vikt
4,4 kg
Besonderheit
Finns i M eller V
Leveransomfattning
3 presstänger, fodral
949,90 €

Köp det på Amazon

Ett av de mest populära inpressningsverktygen för proffs är denna produkt från REMS. Crimpverktyget får många bra och mycket bra betyg på Amazon. En recensent nämner den felfria funktionen, han fick även en tredje V-konturkäke. En annan köpare hyllar «topppriset» för denna maskin, som han gillar fullständigt.

En person använder passpressen i sin egen fastighet och påpekar att de har lärt sig att använda denna enhet. Hon understryker att hon är nöjd med hur det fungerar och att hon tycker att det ger bra valuta för pengarna.

presskäftar

15, 18, 22, 28 mm

driv

Manuell

Vikt

4,0 kg

Besonderheit

360° vridbart huvud

Leveransomfattning

Med 4 pressbackar och fodral

Denna produkt från FEMOR är också mycket populär bland radialpressar. En köpare var först skeptisk, men fick lära sig annat. De olika pressbeslagen har de vanliga storlekarna och i kombination med tången gör de precis vad de ska. Granskaren konstaterar att hans sammansatta rör var riktigt tätt efter behandlingen och rekommenderar rörpressen utan förbehåll.

En annan kund köpte pressmaskinen för att renovera sitt eget hus. Han visar sig att enheten fungerar perfekt.

Weiterlesen:
Kontaktlim ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

VEVOR rörpress

presskäftar
12 — 32 mm
driv
Manuell
Vikt
6,8 kg
Besonderheit
Med handtagsförlängning
Leveransomfattning
9 presskopplingar, 1 fodral
135,99 €

Köp det på Amazon

Detta jämförelsevis billiga verktyg för rörbearbetning är också mycket populärt på Amazon. Även om den ena eller andra köparen inte kommer så bra överens med det så är de flesta kunder nöjda. Rörpressen kommer trots allt med 9 presskopplingar i olika storlekar och även väskan ingår i leveransomfattningen.

Det är ett manuellt verktyg som använder muskelkraft. På grund av detta kan handtaget förlängas för att skapa mer hävstång, vilket gör jobbet lättare att utföra.

köp kriterierna

pressverktyg

Hur många pressbackar och vilka storlekar ingår i rörpressen? Ju fler presskopplingar du kan använda direkt, desto mer flexibel är du. Åtminstone de vanligaste storlekarna bör ingå, som är mellan 12 och 35 mm. Om du inte arbetar särskilt ofta med din rörpress är det klokt att börja med detta. Se till att du kan beställa ytterligare beslag till ditt verktyg.

Resväska. Om du har många enskilda delar måste du hålla dem tillsammans och till hands. Av denna anledning har många rörpressar en lämplig låda redo, där alla element kan ordnas snyggt. Detta gör att du kan packa ihop dina verktyg och ta dem med dig när som helst utan att behöva leta länge. Naturligtvis kan du också välja en annan behållare, men den passar inte lika exakt som de skräddarsydda tillbehören som medföljer.

driv

Att göra rörpressanslutningar är alltid en fråga om precision och styrka. Om du gör detta arbete för hand behöver du definitivt en viss fysisk styrka. Vissa rörpressar kan faktiskt manövreras manuellt, medan andra har hydraulisk effektförstärkning. Det finns även ett urval av elektrisk-hydrauliska presstänger, vilket gör det extra enkelt för användaren.

Weiterlesen:
Skruven är trasig » Hur man lossar den ändå

Manuell rörpress. Den manuella enheten är vanligtvis den billigaste, men den minst praktiska. Den har varken hydraulik eller elektriskt stöd, du som användare är den enda som har kontroll. Den som inte arbetar särskilt ofta med sin rörpress och är bekant med fysiskt arbete kommer säkert att nöja sig med detta. Se till att handtaget är så långt som möjligt för att använda hävstången och göra jobbet enklare.

Manuell-hydraulisk rörpress. Inte bara hävstången representerar en effektiv kraftförstärkare, ett hydrauliskt element finns också vid din sida på jobbet. En produkt som överensstämmer med systemet är dyrare än en rent manuell anordning, men du kan även använda den för att pressa hårda stålrör. Att investera i hydraulik är värt det om du inte vill vara alltför fysiskt krävande.

Elektrisk rörpress. Den elektriska rörpressen representerar så att säga det här segmentets crème de la crème, den kommer naturligtvis också med ett motsvarande pris, men den som ofta måste pressa rör uppskattar sin dyra pressmaskin väldigt mycket. Det finns dock en hake. Antingen behöver du alltid ett uttag i närheten eller alltid ett laddat batteri, annars ger din presstång snabbt upp spöket.

tryck

Trycket på en rörpress, oavsett om det är från Geberit, Femor eller något annat företag, beror alltid på typen av drivning. Ett manuellt verktyg med långa skaft utövar mer tryck än ett kortskaftat. Den överträffas av en hydrauliskt förstärkt presstång, som i sin tur toppas av en del elektrisk-hydrauliska anordningar. Med de tekniskt förbättrade pressmaskinerna kan flera ton presstryck lätt användas.

pris

Det råder ingen tvekan om att det slutliga fakturabeloppet alltid hamnar i fokus när man fattar ett köpbeslut. Billiga tubpressar som är värda något börjar på runt 100 euro. Detta ger dig vanligtvis en rent manuell enhet som lämpar sig för sporadiskt arbete. Professionella elverktyg kan fås för flera hundra euro, till exempel 800 euro eller mer. En hantverkare som använder sin presstång varje dag är väl betjänt.

Weiterlesen:
Vattenpumpstänger ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Flexibilitet

Ett brett verktygshuvud med långa spakar är inte alltid lätt att hantera. Ibland kommer hantverkaren till och med på sitt sätt med sin rörpress. För att undvika denna fälla har många enheter roterande huvuden som kan roteras 360 grader. I trånga hörn och nischer finns det vanligtvis tillräckligt med utrymme för att arbeta i trånga förhållanden.

Video: REMS rörpress

Häufig gestellte Fragen

Kan jag låna en rörpress från en järnaffär?

De flesta järnaffärer erbjuder möjligheten att hyra utrustning och maskiner mot en avgift. Ibland finns det även rörpressar bland dem. Fråga i din regionala järnaffär och fråga direkt om kostnaderna. Fundera på om ett köp inte är billigare totalt sett.

Hur använder jag en rörpress?

En rörpress fungerar enligt en mycket enkel princip: Först kapar man av röret i fråga, ev. Rengör gränssnitten och kalibrera. Välj lämplig presskoppling och pressa de två rörändarna med högt tryck. Nu håller (förhoppningsvis) båda sidor ihop.

Kan jag använda en rörpress för vilken metall som helst?

I produktbeskrivningen för varje rörpress hittar du även en indikation på vilken typ av rör verktyget är lämpligt för. Det finns inte bara storlekar, utan även material. Ta en närmare titt innan du bestämmer dig för att köpa det: Det är viktigt att ditt nya verktyg passar det planerade arbetet.

tillbehör

FIXKIT professionell rörsax

Använd denna professionella rörskärare för rör med en maximal diameter på 42 mm. Inkluderat är en 6PCS böjfjäder och 1 PCS kalibrator. Produkten är lämplig för PEX PE kompositrör och PVC-rör.

GOCHANGE mini rörskärare

3-28mm mini rörskärare

10,99 €

Köp det på Amazon

Denna lilla rörskärare är alltid med dig. Den tar rör från 3 till 28 mm i diameter. Använd den för att skära igenom PVC, mässing, aluminium, koppar och plast för att sedan krympa rören väl.

Ссылка на основную публикацию