0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Använder du porslinsstengods vid höga temperaturer?

Använder du porslinsstengods vid höga temperaturer?

Porslinsstengods är ett robust kakelmaterial som används i en mängd olika miljöer. Men är den här plattan också värmebeständig? Du kan ta reda på allt du behöver veta om detta ämne från oss.

Är porslinsstengods värmebeständigt?

Porslinsstengods är en värmebeständigt material, som inte bara tål låga temperaturer. Den är obrännbar och används även i eldstaden eller kakelugnen, då det är extrem värme där och plattorna måste tåla denna belastning.

Kakelplattor av stengods av porslin kan inte brinna och de avger inga skadliga gaser, inte ens vid de högsta temperaturerna. Trots värmen förblir plattan lättskött och kan lätt rengöras från sot och andra brännskador.

Upp till vilken temperatur är porslinsstengods temperaturbeständig?

Porslinsstengods är upp till en temperatur på värmebeständig över 1.250 XNUMXºC, eftersom det eldas i ugnen vid denna temperatur. Som ett resultat är denna kakel också lämplig i glödområdet på en kakelugn utan att behöva frukta skador.

Framför allt klarar materialet lätt de kraftiga och frekventa temperaturväxlingarna.

Vad behöver man tänka på vid installation i det varma området?

Förutom kakelmaterialet, den Värmebeständigt kakellim varelse. Utan lämplig temperaturbeständighet kan porslinsstengodset inte bindas permanent till underytan, eftersom limmet kommer att lossna.

Allvarliga skador på isoleringen eller andra komponenter i ugnen blir då resultatet.

Finns det andra viktiga egenskaper hos porslinsstengods?

Det finns många avgörande egenskapervarför du kan använda dessa plattor både inomhus och utomhus.

Tack vare den låga vattenupptagningen är materialet frostsäkert och lämpar sig även för de lägsta temperaturerna. Det är också särskilt motståndskraftigt mot alla typer av slitage, vilket gör porslinsstengods idealiskt att använda som golvplattor. Även den höga motståndskraften mot rengöringsmedel, kemikalier och lösningsmedel. I slutändan är naturstenen extremt hållbar.

Trots dessa egenskaper är plattorna lätta att borra och skära.

Tips: Låt porslinsstengodset svalna innan rengöring
Rengör du porslinsstengods ska du aldrig göra detta när det är varmt. Annars kan du lätt bränna dig på ytorna. Vänta tills materialet har svalnat tillräckligt för att utesluta skador.
Weiterlesen:
Ta bort limrester från golvet » Detta är det bästa sättet att göra det
Ссылка на основную публикацию