0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rökdetektorer: viktiga fakta om hyresgästunderhåll

Rökdetektorer: viktiga fakta om hyresgästunderhåll

I de flesta delstater ansvarar hyresvärden för att installera rökdetektorer, men hyresgästen är ofta skyldig att utföra underhåll. Hur fungerar enhetskontrollen och när ska den utföras?

I dessa delstater är underhåll av hyresgästen obligatoriskt

Underhållsskyldigheten är reglerad inom den federala staten, enligt nuvarande status kräver följande delstater att hyresgäster underhåller rökdetektorerna i hyreslägenheter:

  • Baden-Württemberg
  • Bayern
  • Bremen
  • Hessen
  • NIEDERSACHSEN
  • NRW
  • Schleswig-Holstein

Underhållsskyldigheten kan också överlåtas till hyresvärden efter ömsesidig överenskommelse – eller vice versa. Det är dock ännu inte rättsligt klarlagt om ägaren till en lägenhet inte alltid är åtminstone delvis ansvarig.

Så fungerar underhållet av en rökdetektor

Underhållsskyldigheten hos hyresgästen är därför given i de flesta fall och det är vettigt: den faktiska boendet har alltid tillgång till lägenheten och kan även mellan de enskilda kontrollintervallen märka om något är fel.

Det lagstadgade underhållet av hyresgästen bör ske en gång per år. Varje rökdetektor har en testknapp för att kontrollera dess funktion, håll den intryckt kort och vänta på signaltonen.

Ta också bort smuts från enheten och se till att rököppningarna är fria. Om användningen av utrymmet har ändrats, kontrollera även om enheten fortfarande är i en lämplig position.

Fler underhållsråd

Innan det egentliga underhållet, läs bruksanvisningen för dina enheter, eftersom du kan hitta ytterligare information där. Följ instruktionerna.

Om en av dina brandvarnare piper regelbundet mellan underhållsintervallerna, behöver förmodligen batteriet bytas. Du har 30 dagar kvar efter det första pipet, men vänta inte för länge för din egen säkerhet!

tips och tricks
Om du använder högkvalitativa litiumbatterier för att driva din rökdetektor, kommer nästa batteribyte bara att behövas om några år.
Weiterlesen:
Väggvärme » Hur mycket utrymme krävs?
Ссылка на основную публикацию