0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

PVC garagegolv — en bra lösning?

PVC garagegolv — en bra lösning?

Det finns ett antal alternativ för att renovera och försköna garagegolvet. En av dem är introduktionen av plastplattor. I den här artikeln kan du ta reda på hur sådana kakelsystem ser ut, vad de kan kosta och var deras speciella fördelar och nackdelar ligger.

Kakelsystem för garaget

Som alternativ till beläggning med flytande plast eller epoxiharts finns det även plastplattor på marknaden som du själv kan lägga på garagegolvet.

De flesta av dessa kakelsystem består av individuella, sammankopplade plastplattor. Detta möjliggör flytande installation på garagegolvet. Sådana PVC-plattor används också i stor utsträckning inom industri, sportanläggningar och kommersiella garage.

De är mycket motståndskraftiga (ofta till och med upp till flera ton per kvadratmeter), extremt nötningsbeständiga och mycket lättskötta. De kan enkelt torkas av med en fuktig trasa och absorberar inte smuts eller fläckar.

En av de mest kända leverantörerna som också är specialiserade på flytande golvbeläggningar för garagegolv är Flexi-Tile (www.pvc-garagenboden.de). Tillverkaren Ecotile erbjuder också liknande produkter på den tyska marknaden. (www.ecotile-boden.com)

Fördelar med PVC-plattor för garaget

Den viktigaste fördelen är det oproblematiska läggningssystemet med de sammankopplade plattorna. Detta möjliggör snabb och enkel installation på garagegolvet.

Plastens motståndskraft är tillräcklig i många decennier, golvet är relativt motståndskraftigt mot alla slags belastningar och smuts och ser alltid rent ut.

Obehandlade betonggolv kan bli fläckiga och sandiga med åren. Dessa fula tecken på åldrande försvinner med ett syntetgolv.

Dessutom tillhandahålls en viss nivå av ljudisolering av kakelsystemet, PVC-plattor är också stegdämpande.

Nackdelar med kakelsystem för garaget

De höga kostnaderna som uppstår med en sådan kakelbeläggning är förvisso en nackdel. Även om de fortfarande är relativt låga jämfört med beläggningar av hög kvalitet, representerar de fortfarande en extra kostnadsfaktor.

Weiterlesen:
Inrätta ett prefabricerat garage » Det är så det går till

Emellertid kan produkter utan namn med goda egenskaper ofta köpas för så lite som 30 euro per platta (30 x 50 eller 50 x 10). Dessa är dock vanligtvis inte sammankopplade plattor. Dessa är redan betydligt dyrare.

alternativ

Beläggningar med flytande plast eller epoxihartsbaserade produkter är huvudalternativen när det kommer till garagegolv. De har också fördelen att ett garagegolv inte nödvändigtvis behöver jämnas om det bara är lite ojämnt.

En annan möjlighet skulle vara konventionella golvplattor för garaget – men här måste man komma ihåg att en lämplig avjämningsmassa måste läggas innan kakelsättning. Golvplattor för garage finns från cirka 20 euro per styck i storleken 30 x 60 cm.

tips och tricks
Fundera på om du verkligen behöver ett garagegolv. Betonggolv är i regel mycket motståndskraftiga och hållbara, och tecken på slitage uppträder först efter decennier, om alls. En golvbeläggning är därför inte alltid vettig.
Ссылка на основную публикацию