0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

avdragare

Puller — En liten köpguide

En avdragare kan användas för att ta bort kugghjul eller kullager från bland annat axlar eller hål. Eftersom sådana komponenter vanligtvis pressas på eller in eller krymps på krävs här speciella externa och interna avdragare. För att även du ska kunna utföra sådant arbete utan problem presenterar vi idag olika avdragare.

Våra rekommendationer

#1

toolzy avdragare set inuti utsida 3 st.

antal avdragare
3 piece
armräkning
2 + 3
storlekar
75, 100, 150 mm
fitness
inne + utanför
Aufnahme
Fyrkant
jämförelsepris
pris/set = ca.

Köp det på Amazon

Toolzy-avdragarsetet består av en 2-armad och två 3-armars mekaniska avdragare med glidande käftar. Lageravdragarna möjliggör individuell justering av spännbredd och -djup. Setet är lämpligt för både inomhus- och utomhusbruk. Kromade gripdon och en roterbar spets gör att du enkelt kan ta bort komponenter från axlar eller hål med din dragkraft.

Kunderna betygsatte detta avdragarset positivt, eftersom det innebar ett mycket bra pris/prestanda-förhållande för dem. Funktionen och kvaliteten fick ofta beröm trots det låga priset.

#2

Beast puller set inuti utsida 3 st.

antal avdragare
3 piece
armräkning
2 + 3
storlekar
75, 100, 150 mm
fitness
inne + utanför
Aufnahme
Fyrkant
jämförelsepris
Pris/set = ca 23,40 €
23,40 €

Köp det på Amazon

Tillverkaren Beast erbjuder storlekar på 3, 75 och 100 mm i detta 150-delade avdragarset. Dess smidda och krompläterade avdragare greppar komponenterna säkert och lager, växlar, bussningar eller nav kan enkelt dras av. Vingbredden kan justeras mycket bra och möjliggör exakt anpassning till omständigheterna. En 6-punktshylsa gör att den kan tas bort med en skiftnyckel.

Enligt kundrecensioner föredrog köparna denna uppsättning på grund av den ganska bra kvaliteten till ett lågt pris. Hjullager på fordon skulle kunna lösas snabbt för vissa kunder.

Weiterlesen:
Dörrspridare ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

SW stålavdragare set invändigt utvändigt 3 st.

antal avdragare
3 piece
armräkning
2 + 3
storlekar
75, 100, 150 mm
fitness
inne + utanför
Aufnahme
Fyrkant
jämförelsepris
Pris/set = ca 47,72 €
47,72 €

Köp det på Amazon

Dessa högkvalitativa och robusta universaldragare från SW-Stahl har smidda käftar och kan när som helst växlas för inom- och utomhusbruk. Spindlarna med sina gängor är också av hög kvalitet. Oavsett om detta verktyg används som invändig avdragare eller kulledsavdragare kan de komponenter som ska tas bort greppas utmärkt och därigenom lossas. Setet lämpar sig för verkstäder såväl som för hobbyer.

Många köpare är övertygade om dessa avdragare eftersom de är av hög kvalitet och spindlarna är dessutom placerade exakt i mitten. Kunderna gav också mycket bra betyg för funktion och tillförlitlighet.

köp kriterierna

antal armar

Avdragare skiljer sig ofta åt i antalet armar. Vissa modeller har två armar, andra har tre. Vid trånga arbetsförhållanden och därför mindre utrymme rekommenderas tvåarmade avdragare, eftersom de kräver betydligt mindre utrymme. De kan dock tippa åt sidan och halka. Trearmade lagerdragare säkerställer en tät passform och kan användas optimalt när det finns mer utrymme. Set innehåller vanligtvis båda varianterna.

Supportalternativ på komponenten

För att avdragaren ska kunna stödjas på komponenten bör den ha en gängad mittaxel eller kunna fästas med motstöd utanför komponenten. Som ett resultat sitter lageravdragaren säkert och har ett stadigt grepp. Utan detta alternativ finns risk för tippning eller halka, vilket kan leda till skador på verktyg och komponent. Detta bör också beaktas för att skydda mot skador.

Storlek

Storleken på avdragaren hänvisar till armarnas längd. Med en större armlängd kan delar som lager, kugghjul eller bussningar därför dras längre. Längre armar är mer lämpliga än korta, speciellt för långa skaft med komponenter som pressas mycket långt. Se därför till att du antingen har ett lämpligt urval av avdragare i din verktygslåda eller använd avdragare där armarna kan bytas ut och justeras individuellt.

Weiterlesen:
Sandblästring hemma » Är det värt det?

komponenternas diameter

För komponenter med stor diameter och därför breda lager eller påtryckta kugghjul måste avdragarna ha en motsvarande stor arbetsyta. Detta uppnås genom att låta armarna fällas ut tillräckligt långt. Utan denna förmåga kan verktyget inte placeras över motsvarande komponent och subtraktion är inte möjlig i detta fall. Det är därför viktigt att ta hänsyn till detta kriterium när du fattar ditt köpbeslut.

Vikt

En lätt avdragare ligger mycket bättre i handen än en tung. Men eftersom dessa verktyg är gjorda av stål har avdragarna en viss vikt. Designar som är för lätta kan vara en indikation på material av lägre kvalitet eller för tunna väggtjocklekar, vilket kan leda till att avdragaren går sönder snabbare. Hitta därför en bra mellanväg för din nya lageravdragare så att den är behändig och ändå robust.

tillbehör

Beroende på avdragare är dessa antingen i ett set eller köps individuellt. Ett tillbehör inkluderar bland annat en väska eller låda för säker förvaring och transport av verktygen eller ytterligare tillbehör. Dessa delar är z. B. längre griparmar eller spindlar. Med sådana tillbehör är du extremt flexibel när det kommer till att använda verktygen och det kan gå att undvika att köpa dem senare.

Video: hantera en avdragare

Häufig gestellte Fragen

Finns det specifika säkerhetsinstruktioner?

Som med allt tekniskt arbete finns det några saker att tänka på när du peelar. Det är bäst att inte ha för många människor i arbetsområdet. Stå inte i dragaxeln för att undvika skador genom att avdragaren glider av. Lageravdragaren ska även säkras mot halka och bära lämplig skyddsutrustning.

Hur är avdragaren rätt inställd?

Dragarmarna ska sitta på insidan så mycket som möjligt när du drar av dem. Hela strukturen ska vara centrerad och rak, lageravdragaren får inte luta eller sitta i vinkel. Ta tillräckligt med tid på att applicera avdragaren så att dragprocessen kan ske under optimala förhållanden.

Vilka välkända tillverkare har avdragare?

Välkända tillverkare av interna och externa avdragare inkluderar Gedore, CCLIFE, Kraftmann, BGS, LARS360 och FreeTec.

Är två eller tre dragarmar bättre?

Om utrymmet tillåter bör du använda en trearmad avdragare, eftersom denna har en bättre lastfördelning. Tvåarmade lageravdragare kan tippa lättare, men har sin fördel på trångare och mer otillgängliga ställen. En avdragare med tre armar garanterar smidig, enkel och framför allt säker dragning.

Vad mer bör övervägas?

Undersök din komponent noggrant innan borttagningsprocessen. Innan du tar bort, ta bort alla delar som förhindrar att komponenten som ska tas bort släpps obehindrat. Sådana delar är z. B. skruvar, muttrar, plugg och låsstift, kilar och flänsar. Utan borttagning kan andra komponenter få allvarliga skador.

Vilket verktyg använder jag för peeling?

För att använda lageravdragaren för att ta bort komponenter som t.ex. B. För att kunna lossa lagren behöver du ett annat verktyg. Sätt denna på sexkanten upptill och använd den för att vrida spindeln med gängan. Du kan använda en öppen skiftnyckel eller en momentnyckel som ett sådant verktyg.

tillbehör

Speciellt gängfett

KS Tools specialgängas fett

11,80 €

Köp det på Amazon

Specialgängfettet från KS Tools är idealiskt för smörjning av spindlar och gängor på avdragare. Fettet skyddar mot slitage och fastsättning. Friktionen minimeras också, vilket resulterar i enklare hantering med mindre ansträngning. Dessutom skyddar fettet mot korrosion och säkerställer därmed en längre livslängd.

Avdragare för ändstag

Ställ dragstångsavdragare 3 st.

31,95 €

Köp det på Amazon

Denna universalkulledsavdragare från HASKYY lämpar sig bland annat som utdragare för kulledsstift på dragstag, kulleder, kopplingsstänger, styrspakar och styrspinnar. Setet, som består av tre delar, kan användas för olika jobb inom fordonssektorn.

Universal lageravdragare

Universal lageravdragare 14 st.

Köp det på Amazon

Denna uppsättning universalavdragare från LARS360 består av 14 delar och är idealisk för att ta bort fordonstransmissioner, rattar, remskivor eller enskilda komponenter som lager, växlar, bussningar eller innerringar. Setet levereras i en stadig väska för förvaring och transport.

Ссылка на основную публикацию