0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Priserna för trappor: en översikt

Priserna för trappor: en översikt

Trapppriset varierar beroende på material, konstruktion och storlek och extra kostnader tillkommer för specialtillverkade produkter. Prefabricerade standardmodeller kan å andra sidan vara mycket billiga. Vi ger en överblick över aktuella trapppriser och ger dig riktlinjer för ditt eget byggprojekt. Detta underlättar planeringen.

Vilka trappkonstruktioner är billiga – vilka är inte?

Vissa typer är särskilt billiga, medan andra är relativt dyra. Det beror på att vissa konstruktioner är mer komplexa att skapa än andra. Den enkla, raka stringertrappan kostar särskilt lite.

Spiral- och spindeltrappor är lite dyrare eftersom byggansträngningen är större. Olika systemtrappor finns vanligtvis i den lägre och mellanprisklassen. Det finns också många stiltrappor med trappsteg sadlade på stilar som kan köpas till ett mellanpris.

Fällda och stödjande bulttrappor kännetecknas av att de ser ut att «sväva fritt» och blir därför ett särskilt intressant blickfång i rummet. Men på grund av sin komplexa design drar de också på sig högre kostnader, och de ligger vanligtvis i det högre prissegmentet.

Trappor av olika material och deras priser

Priser för trätrappor

De flesta inomhustrappor är fortfarande gjorda av trä, även om stentrappor också är populära. Varje typ av trappa kan tillverkas av trä, och den kan även kombineras med andra material. Vissa träslag är billigare än andra.

  • Tall, som ett snabbväxande barrved, är en av de billigaste träslagen. En enkelt konstruerad trappa med 13 till 15 trappsteg finns som grundmodell i modulsystemet för cirka 300 euro. Trappan från snickaren kostar från cirka 2.000 XNUMX euro.
  • Även om granved används mer sällan är priset ungefär detsamma som tallved. Barrträden säkerställer en hög stabilitet — och kostnaderna är begränsade. Men de flesta husägare föredrar de mer visuellt tilltalande lövträslag.
  • Trappor av bokträ ser vanligtvis ut att vara av högre kvalitet än trappor i barrträ. Bok är ett mycket hårt träslag med bra isoleringsegenskaper, priserna för enkla modultrappor börjar på cirka 600 euro, från cirka 3.000 XNUMX euro får snickaren arbeta.
  • Askträ anses vara särskilt flexibelt och ser dessutom bra ut. Dessutom slits inte ytorna lika snabbt. Prismässigt ligger trappor av ask ungefär i samma sortiment som trappor av bokträ.
  • Lönn, som ett lätt lövträ med hög slitstyrka, är också lämplig för trappkonstruktion. Från cirka 3.500 4.000 till XNUMX XNUMX euro kan du få en trappa som går över en våning från snickaren.
  • En speciell hållbarhet tillskrivs med rätta ekträ. Om du vill unna dig lyxen av en trappa av rustik ek, betalar du minst runt 4.000 5.000 till XNUMX XNUMX euro, beroende på version.
  • Mer dyrbara lövträ, som körsbärsträ, sätter visuella accenter, men kostar mer. Från minst 4.500 XNUMX euro kan du kalla en körsbärstrappa för din egen.

Priser för stentrappor

Marmor, granit eller konststen: Stentrappor är mycket slitstarka, håller länge och har en behagligt rustik effekt. En enkel bulttrappa med stenytor som färdig produkt kostar inte mindre än 3.000 XNUMX euro, men oftast mycket mer.

Weiterlesen:
Trappprofil » Det borde du veta

Stentrappor är ofta trappor gjorda av en betongunderkonstruktion, som är täckt med stenplattor. Priset bestäms i första hand av typen av golv och dess tjocklek. Konststen är oftast billigare, granitsten är en av de dyrare varianterna.

Priser för betongtrappor

Betongtrappor erbjuder ett bra alternativ till materialet sten, de kan anpassas särskilt väl till befintlig rumssituation och kan kläs efter smak. En spiralprefabricerad betongtrappa är tillgänglig från cirka 1.800 XNUMX euro.

Individuellt planerade och på plats gjutna betongtrappor kostar naturligtvis mer, beroende på ansträngning, priserna börjar på cirka 4.000 15.000 euro. Kostnaden kan mycket väl komma upp i XNUMX XNUMX om bygget är särskilt svårt.

Metall trappor priser

I vardagsrum kläds metalltrappor helst med andra material så att intrycket inte blir för kallt. Till exempel kan metallkonstruktioner stödja trä- eller stentrappor.

En trappa i ren metall kostar från cirka 2.000 5.000 euro, beklädnader av trä eller sten ökar priset. Rostfritt stål är betydligt dyrare, trappor gjorda av detta material är minst 10.000 XNUMX till XNUMX XNUMX euro.

Prisexempel för en stentrappa

En fru i huset har en individuellt planerad betongtrappa gjuten och täckt med granitplattor. Den exklusiva trappan är omsorgsfullt handgjord.

kostnadsöversiktpris
Planera och gjuta betongtrappor5.250 EUR
granitplattor4.000 EUR
Skär och lägg granit1.100 EUR
Gesamt10.350 EUR

Producera trappor med en naturlig sten ser billigare ut

Laminat med naturstenslook är mycket billigare än äkta sten, det ger också mer värme under fötterna och anses vara väldigt lättskött. Om du gillar utseendet på natursten men inte har råd är laminat ett bra val.

tips och tricks
När du beräknar priset för din trappa, var noga med vilka föremål som ingår i erbjudandet från din trappbyggare – och vilka som inte gör det. Ingår ett räcke? Ingår målning av trätrappan?
Ссылка на основную публикацию