0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Priset på takfilm är lågt och värt det

Priset på takfilm är lågt och värt det

Underventilerade konstruktioner används vanligtvis för att täcka tak. Takfolien som sträcks under trosorna eller plattorna fyller flera uppgifter. Den skyddar mot fukt, fungerar som ångspärr och isolerar mot värmeförlust. Trots det låga priset är det oumbärligt.

avsedd användning är avgörande

Takmembranets roll och dess egenskaper beror på formen på taket som det appliceras på under takskiktet. Den fästs i takbjälken på sluttande tak som tak, lutande eller valmtak. Takfolier för detta ändamål kostar ofta mindre än en euro per kvadratmeter.

Produkter av högre kvalitet med särskild rivhållfasthet och bärförmåga krävs vanligtvis för underspänning av ett takmembran på platta tak. I handeln talar man här ofta om takläggning, vilket gör att takfolierna måste vara betydligt starkare än vid sadeltak.

Om det krävs högpresterande takmembran, som även tål till exempel stående vatten, eller används som enda skikt för kapell, är plasten ofta förstärkt med gummi eller syntetfibrer. De är betydligt dyrare och priser från tio euro per kvadratmeter är inte ovanliga.

Viktiga kvalitetskriterier

  • Eftersom takfolierna permanent utsätts för åtminstone delvis solljus, trots sin dolda montering under bältros, trosor eller tegel, måste de vara UV-beständiga.
  • Materialets tjocklek måste väljas beroende på förväntad belastning från vind och nederbörd. De billigaste takfolierna är 1,2 millimeter tjocka. Priset ökar med tjockleken, med runt tio procent per millimeter.
  • Extra tjocka takfolier över 1,5 millimeter och produkter med gummi- eller fiberförstärkning är betydligt dyrare och kostar från fem euro per kvadratmeter.

Online Var man kan köpa

  • hanse-baustoffe.de erbjuder standard takfolier i tjocklekar på 1,2 och 1,5 millimeter.
  • Flachdachshop.de har specialiserat sig på extra starka och högpresterande takfolier.
  • haga-welt.de har klassiska underlagsfilmer för sadeltak.
tips och tricks
Takfolier med tyginlägg är något dyrare, men betydligt mer rivtåliga. Vid tveksamhet bör den lilla merkostnaden göras i alla fall, för att undvika en kostsam reparation av eventuell skada senare.
Weiterlesen:
Rengöring av takpannor » Så rengör du ditt tak professionellt
Ссылка на основную публикацию