0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Så här fungerar det: Öppna rulljalusiboxen med klicksystemet

Så här fungerar det: Öppna rulljalusiboxen med klicksystemet

Rulljalusier är gjorda av olika material — vissa är gjorda av trä, andra är gjorda av plast. Förslutningssystemet varierar beroende på material. Den här artikeln handlar om att öppna en rulljalusilåda med ett klicksystem.

Rulljalusilåda i plast med klicksystem

Rulljalusier av trä finns nästan bara i äldre byggnader. De är vanligtvis stängda med skruvar och har tappats över. Plast rulljalusier är mycket vanligare nuförtiden. De har inget synligt fäste och behöver inte nödvändigtvis tappas över när de är i rummet eftersom de bildar en neutral låda över fönstret.

Det är ganska enkelt att öppna en rulljalusilåda i plast, till exempel om du vill byta bälte eller rengöra rulljalusan. Allt du behöver är en bred skruvmejsel.

Öppna rulljalusibox med klicksystem

Titta på rulljalusilådan. Du kan se ett smalt mellanrum mellan locket och själva lådan. Sätt dit skruvmejseln och bänd försiktigt bort locket. Detta släpper krokarna inuti lådan som håller locket på plats.

Gör så här: Du börjar på ena sidan av locket och skjuter långsamt skruvmejseln till den andra sidan. Lyft lite hela tiden för att lossa locket till jalusilådan jämnt.

Undvik stora spakrörelser på endast ett ställe och dra inte av locket innan du har lossat det över hela lådans bredd. Plastkrokarna inuti är inte så stabila, de kan gå av om du inte lossar alla jämnt med skruvmejseln. Om klicksystemet tappar en eller flera krokar fungerar inte hela förslutningen som den ska.

Weiterlesen:
Ta bort fönsterfärg » Instruktioner, medel och tips
Ссылка на основную публикацию