0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Om förhållandet mellan bultsaxar och hänglås

Om förhållandet mellan bultsaxar och hänglås

Bultsaxen är en naturlig fiende till ett hänglås. Kommersiellt tillgängliga bultsaxar utvecklar en skärkraft på upp till nästan fem ton. Det är svårt att skydda ett hänglås och dess bygel. Speciallegeringar tål detta skärtryck, men prismässigt är det mer sannolikt att de finns inom rymdteknik.

Endast dyra speciallås tål skärkraften

Bultsaxar kan enkelt skära igenom bygeln på nästan vilket hänglås som helst. För lås av högsta kvalitet med högsta motstånd använder tillverkarna en kombination av bygelns styrka och speciallegeringar framställda genom speciella härdningsprocesser. Toppprodukterna tål ett skärtryck på upp till sex ton, vilket överstiger tryckkapaciteten hos kommersiellt tillgängliga «behändiga» bultsaxar.

Minimering av attackytan används som ytterligare en säkerhetsåtgärd mot obehörig och oönskad öppning av ett hänglås med en bultsax. Den erforderliga kraften kan endast vara effektiv om bultsaxens två skäreggar helt kan omsluta låsbygeln.

Toppsäkerhetshänglås har bojor som skyddas av ett hölje eller hölje. Beroende på typ av infästning kan kontaktytan som kan nås vara för smal för infästning av tångvingarna. Rektangulära och runda husformer som det så kallade diskuslåset fyller denna funktion.

Bultskärarens struktur

Bultsaxarna som finns i materialhandeln har handtagslängder på upp till en meter. Ju längre handtag, desto större hävstång och ökat skärtryck. Huvudtången består vanligtvis av två raka blad. Böjda tångvingar kan också väljas för speciella uppgifter.

Uppbyggnad av hänglåset

Med ett konventionellt U-lås skjuts den fjäderbelastade bygeln som sitter i en inverterad U-form på huset in och snäpps på plats. En bultsax kan enkelt fästas på sidan. Den maximala standardtjockleken på dessa fästen är åtta millimeter.

Vid säkerhetslås med förkortat synligt bygel är bygeln integrerad i huset på ett lateralt glidande sätt. Fästena är upp till tio millimeter tjocka. Hänglås som tål bultsax kostar uppemot hundra euro.

tips och tricks
När du använder ett hänglås, kom alltid ihåg att en obehörig person alltid använder den svagaste länken när du använder bultsaxar. Det starkaste låset är till liten nytta om bygelns fästöglor är gjorda av plåt eller en kedja inte har samma motstånd.
Weiterlesen:
Silikonhartsfärg på emulsionsfärg » Användbar information för gör-det-självare
Ссылка на основную публикацию