0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Porslinsstengods: de lyxiga plattorna

Porslinsstengods: de lyxiga plattorna

Porslinsstengods har en del intressanta materialegenskaper och finns i många olika strukturer och färger. Detta gör den nästan till den idealiska universella golvbeläggningen för många tillfällen. Läs mer om de många intressanta egenskaperna hos DSC och de många möjliga tillämpningar som den erbjuder här.

Porslinsstengods: den optimala golvbeläggningen

Porslinsstengods tillverkas under högre tryck och högre temperaturer. Detta skapar en nästan helt tät ytstruktur och hög materialhårdhet.

  • extrem hårdhet som till och med överträffar diamant
  • högt motstånd
  • resistent mot smuts och mycket lätt att rengöra
  • Hållbar i årtionden, knappt något slitage
  • Passar även som utomhusplattor eftersom det är frostsäkert

Även om glasade plattor, som känt från inomhusområden, inte är lämpliga för utomhusbruk, kan FSZ användas både inomhus och utomhus. Materialets låga vattenupptagning gör FSZ helt frostsäker.

Det som är särskilt intressant med porslinsstengods är designalternativen – trä- eller stenutseende är inte längre ett problem i dagens moderna keramiska design, detta skapar klinkergolv som antingen kan passera som bedrägligt riktiga imiterade golvbrädor, stengolv eller betonggolv.

Med dessa designalternativ kan kakelbeläggningar nu vara nästan den universella golvbeläggningen i vilket utseende som helst — dessutom är kakel ett rent naturmaterial: keramik är inget annat än bakad jord. Detta är också ekologiskt betydelsefullt.

FSZ finns numera praktiskt taget överallt i kakelhandeln — som på kerana.de eller fliesen24.com, dessutom har järnaffärerna också ett mestadels ganska respektabelt utbud av billiga fina stengods.

Beroende på kvalitet, design och tillverkare kan priserna för FSZ variera en hel del – från 20 euro per kvadratmeter till astronomiskt dyra.

På så sätt kan du spara kostnader

De billigare modellerna hittar du ofta i byggvaruhus – men du måste alltid vara uppmärksam på kvaliteten. Speciellt med golvplattor är halksäkerhet och nötningsbeständighet ofta inte obetydliga.

tips och tricks
På grund av sin öppna yta bör polerat fint stengods impregneras så mycket som möjligt för att skydda det från fläckar. Observera dock att impregneringen ibland avsevärt kan minska halksäkerheten hos FSZ-plattor. Det innebär en högre olycksrisk, särskilt i områden där det finns risk för halka eller utomhus.
Weiterlesen:
Rörbeklädnad under taket » Så här döljer du det
Ссылка на основную публикацию