0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Det platta takets detalj visar viktiga aspekter

Det platta takets detalj visar viktiga aspekter

Huruvida strukturen på ett platt tak ska ventileras eller inte måste avgöras i ett mycket tidigt skede av planeringen. Du måste titta på det platta takets struktur i detalj.

Diffusionsöppen eller diffusionstät?

Frågan om ventilation är också viktig för det platta takets höjd och utformning. Ventilerade och icke-ventilerade platta tak skiljer sig mycket åt i detalj. Öppningarna för till- och frånluft ska vara tillräckligt stora i planeringen.

Lufta, men ordentligt

Konstruktionen av ett ventilerat platt tak, som varit vanligt i decennier, visar i detalj en ventilationsfunktion inom isoleringsnivån. Denna byggmetod används ofta i prefabricerade husbyggen, eftersom elementen kan prefabriceras.

Eftersom isoleringsnivån utförs inom den platta takkonstruktionen kan isoleringen vara tillräckligt stark för att överträffa dagens standard och trots den starka isoleringen syns en liten komponenttjocklek i detalj.

Kallluftinflöde uppfyller inte kraven

Men man bör faktiskt vara uppmärksam på de för närvarande gällande standarderna. Äldre byggnader med den ventilerade platta takkonstruktionen hade ett planerat inflöde av kall luft. Detta motsvarar givetvis inte längre dagens specifikationer för energibesparing.

Se konstruktionen av platt tak i detalj

Spärrisolering ska installeras i det platta takets bärande struktur. Denna ska skyddas både på ovansidan och på undersidan med en diffusionsöppen folie.

Som en försiktighetsåtgärd bör även denna detalj på ovansidan av det platta taket vara punkteringssäker och vattentät. Därtill kommer beläggningen som också ska matcha det platta takets förutsättningar. Ett bitumenmembran, till exempel, lider snabbt i direkt solljus och blir skört.

Det bör du vara uppmärksam på

  • Ventilerad eller oventilerad
  • Robust skikt öppet för diffusion
  • mellan takstolsisolering
  • Välj en lämplig beläggning
tips och tricks
Både takläggaren och rörmokaren bör känna till denna typ av strukturell tätskikt. Det platta takets detaljer är den viktigaste punkten i hela huskonstruktionen.

Weiterlesen:
Takbeläggning - ➱ Kostnad och tips 【Uppdatering: 2022】

Så om du är osäker på om detaljerna i det utvalda huset med platt tak verkligen stämmer bör du få information från etablerade hantverkare. Det enda sättet att vinna är trots allt att få olika åsikter från proffs.

Ссылка на основную публикацию