0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Plastgolv i köket? För- och nackdelar med vinyl och PVC

Plastgolv i köket? För- och nackdelar med vinyl och PVC

Vinyl- och PVC-golv är inte precis klassikerna för användning i köket. De flesta beläggningar i den mysiga kokzonen är fortfarande gjorda av kakel eller till och med natursten. Problemet: de nämnda plastgolven är känsliga för stående fukt och gillar inte när en hård kruka faller på dem. Men dessa nackdelar kompenseras av mer än tillräckligt med fördelar.

Vad talar för ett syntetgolv i köket?

Låt oss vända oss till fördelarna först, för att ta reda på vad en husägare får av ett plastgolv i köket. Först och främst är vinyl och PVC några av de billigaste beläggningarna som finns, vanligtvis billigare än kakel eller sten i alla fall.

Dessutom kan du på grund av den låga bygghöjden lägga rullarna och panelerna över ett befintligt, gammalt klinkergolv och på så sätt spara dig det tidskrävande rivningsarbetet. Mångfalden av inredning är enorm, så att det finns något som passar för alla smaker.

Välj ett klass 23 vinylgolv för en hållbar produkt som tål daglig användning. Om du dessutom uppmärksammar högt halkskydd så är du på den säkra sidan.

Vad måste jag vara särskilt uppmärksam på med syntetgolv i köket?

Kom ihåg att tunga möbler kan lämna bucklor på ditt golv. Vinyl och PVC tål vattenstänk, men du bör absolut förhindra att pölar bildas.

De nämnda plastgolven är väldigt lättskötta, du behöver bara torka av dem regelbundet med en fuktig trasa och de är rena. Satsa på ett ljusäkta designgolv, eftersom det inte bleknar när det utsätts för solljus!

Sammantaget är det lämpligt att fråga direkt vid köp om produkten i fråga är väl lämpad för köket. De flesta billiga golv borde falla ur detta, men det finns säkert bra alternativ i mellanprissegmentet.

Weiterlesen:
Vilken isolering under laminat? » Hur man minskar anslagsljud

Fördelar och nackdelar i direkt jämförelse

FördelarNackdelar
stort utbud av inredningkänslig för vattenförsämring
pflegeleichtMärken från tunga möbler
lätt att läggaSkador från fallande föremål
stänksäkerVatten kan rinna under
ganska billigt 
låg konstruktionshöjd 
halkfria produkter tillgängliga 
höga användningsklasser tillgängliga 
ljusäkta produkter tillgängliga 

Som du kan se är fördelarna klart större än nackdelarna. Men du bör ändå tänka på nackdelarna, för dessa kan ändå vara avgörande i ditt fall.

tips och tricks
Ta en titt runt i prisklassen från 20 euro per kvadratmeter. Under det har du förmodligen inte lika stor tur vad gäller kvaliteten på golven.
Ссылка на основную публикацию