0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Pivoterande fönsterpriser och fakta

Pivoterande fönsterpriser och fakta

De flesta byggare känner bara till pivåfönster som snedtakfönster. Men den här typen av fönster kan mycket mer. Axeln fäst i mitten gör att ett svängfönster kan fällas ner nästan helt. Eftersom fönstren kan öppnas helt utan att rensa fönsterbrädan är de idealiska för vädring.

Priser för svängfönster

Det finns också mycket betydande kvalitetsskillnader med svängfönster, oavsett om det är för takmontering eller vertikal installation. Samma fönster kostar också ett annat pris från olika tillverkare beroende på regional plats. Här följer en kort översikt över de tre vanliga kvalitetsklasserna för svängfönster.

För våra exempelpriser använde vi ett fönster i den populära storleken 78 x 118 centimeter. I aluminiumutförandet finns det oftast bara takfönster som inte går att jämföra med de här listade fönstren.

  • enkel version i trä 200 till 250 euro
  • medium version i trä 250 till 350 euro
  • utmärkt utförande i trä 350 – 600 euro
  • enkel version i plast 200 till 300 euro
  • mellanversion i plast 280 till 400 euro
  • utmärkt version i plast 400 – 600 euro

Ljus och skugga

Som med alla typer av konstruktioner har svängbara fönster fördelar och nackdelar när de installeras vertikalt. Sväng- eller vändbara fönster var särskilt populära på 1970-talet. Efter det tappade de snabbt betydelse på grund av sin något bredare ram.

Ramen är nu ofta lite bredare än den för ett jämförbart lutningsfönster. Men fönstren erbjuder också bra isolering.

fönsterhöjd

Om det är värt att installera något av de praktiska svängbara fönstren i vardagsrummet beror i första hand på hur mycket utrymme som finns tillgängligt i vertikal riktning. Om de svängbara fönstren inte är tillräckligt höga fungerar de som pilskåror och stora boende tittar mot överkanten stående.

tips och tricks
Med bra värmeisoleringsglas blir bågen mycket tung med ett stort svängfönster. Fönstrets teknik ska klara dessa krav under lång tid och användaren måste också kunna hantera detta fönster.
Weiterlesen:
Förnya jalusi » Enkelt förklarat i 4 steg
Ссылка на основную публикацию