0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

patina en vägg

patina en vägg

Att patinera en vägg är trendigt. Det är i grunden en glasyrteknik för väggar. Vi sammanfattade sedan hur man kan patinera en vägg.

Patinan är känd framför allt från konstverk, men också från metaller. Ett typiskt exempel är en kopparpatina eller bronspatina, som till och med är konstgjord när det gäller konstföremål. I princip har denna trend bara spridit sig till väggen.

Här kallas det inte bara för väggpatina eller patinering av en vägg. Andra typiska namn för samma effekt skulle vara vintage vägg eller shaby look vägg.

Steg i att patinera väggen

En vägg ska se ut som den var gammal genom patina. För att göra detta måste du tillgripa speciella beläggningstekniker för väggar, nämligen att glasa en vägg. Strukturen kan se ut så här:

  • Primer (grundfärg med vit dispersionsfärg)
  • första glasyren
  • andra glasyr
  • tredje glasyr

Förarbete före patinering av väggen

Se till att väggen är stabil och jämnt absorberar normalt vatten. Om det suger för mycket måste djup primer appliceras. Om hon knappt suger eller inte, är orsaken till vidhäftning (19,75 € på Amazon*) att använda. Dessutom bör den inte användas på gipsbaserade plåster och spackel (4,95 € på Amazon*) n vara glaserad. Därför bör gipsskikt först putsas med ett tunt lager kalkputs.

Patinering av en vägg

Måla väggen konventionellt med vit väggfärg. Låt sedan färgen torka helt. Nu blandas den vita färgen med vatten i förhållandet 1:1. Lägg också till en brun nyans tills den ser benvit ut.

Den mycket tunna färgen är nu målad i form av en åttasiffra med en glasyrpensel eller en svabb. Knacka ordentligt på borsten i förväg, för detta är det enda sättet att behålla vita fläckar. Torka sedan av den på kors och tvärs med en trasa.

Du kan nu upprepa detta steg med andra färger. Till exempel med rött tills en delikat rosa kommer fram. Men nu börjar du dutta på färgen. I det sista steget kan du blanda en svart nyans till en subtil grå färg och applicera den också. Det är viktigt att glasyrerna reser sig oregelbundet.

Weiterlesen:
Skapa en lättskött trädgårdsgång » Dessa material är lämpliga

Som ett alternativ till denna teknik kan du även prova andra glasyrtekniker. Med en skrynklig och inlindad läderduk, en natursvamp eller till och med skrynklig tidning. Din fantasi sätter gränsen.

tips och tricks
Glasyrtekniker för väggen möjliggör många andra effekter utöver patinering. Marmorering av en vägg är mer krävande och därför också betydligt svårare. Men som ett alternativ till glasering kan du också använda spateltekniker.
Ссылка на основную публикацию