0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Papper skadat på gipsskivor

Papper skadat på gipsskivor

Pappret eller kartongen av gipsskivor ger skivan dess form och stabilitet. Om ytan är skadad smulas gipsen ur och hela panelen blir instabil. I de flesta fall kommer att ta bort kakel eller tapeter skada papper. Det finns några metoder för att reparera enskilda fläckar.

broskada

Pappret eller kartongen håller ihop gipsskivan. Eventuella skador bör repareras eftersom hela statiken i konstruktionen kan påverkas. Som princip bör «broar» byggas över de skadade områdena. Du kan i sin tur bestå av papper eller kartong. Mindre skador kan tätas med gipsspackel. Ett hjälptyg bör appliceras för hål och större skador.

Förutom mekaniska stötar på gipsskivans yta skadas papperet ofta när tapeter tas bort. Om det inte har lagts en grundlig grundfärg innan tapetsering är det nästan oundvikligt att åtminstone delar av pappret inte skalas av med det. Om det är träspånstapeter kan det lösa problemet genom att blötlägga den med tapetklister.

Reparera mindre skador

Även små «avbrott» i papperslagret bör alltid lappas för att inte äventyra konstruktionens och kartongens totala stabilitet. Följande verktyg och metoder är lämpliga:

  • Lägg på fogtejp eller förstärkningslister
  • Små hål, till exempel från pluggenheter, kan fyllas upp.
  • Revor och skär i papperet eller kartongen kan täckas med pasta
  • Patch med hjälptyg

Skadade områden i kartongen eller papperet bör bringas till en rektangulär form med en skärkniv. Vid djupare skador kan gipset även tas bort. I det här fallet används en skuren ersättningsbit av gipsskiva och fogarna tätas och överbryggas med någon av metoderna som nämns ovan.

tips och tricks
Om papperet från gipsskivor har mögel- eller mögelfläckar är en fullständig kassering vanligtvis oundviklig. Spår som är synliga på ytan fortsätter in i skivans innehåll. De kan inte tas bort genom att täcka eller slipa. Är det fråga om rena mögelfläckar utan mögelväxt så utvecklar fläckarna inga små trådar. Som ett ytterligare test kan du torka över fläckarna. Om missfärgningen sprider sig är det definitivt mögel.
Weiterlesen:
Harmoniska träslag » De bästa designtipsen
Ссылка на основную публикацию