0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Panoramafönster – kostnader och priser

Panoramafönster — kostnader och priser

På grund av de stora glasytorna är panoramafönster den metod att välja på om du vill ha ljusa rum. Dessutom verkar även mycket små rum mycket större med ett panoramafönster. Men dessa stora glasytor tillåter även värme och kyla att passera igenom lättare. I det följande visar vi vilka kostnader du har att räkna med för ett panoramafönster.

Arean bestämmer priset

Med en stor glasyta skruvas kvadratmeterpriset på glaset snabbt upp rejält. Ju större en glasyta ska vara utan att avbrytas av tvärgående eller längsgående stag, desto dyrare blir fönstret. Detta beror inte bara på objektivets storlek, utan också på ramens stabilitet.

Med en ruta på till exempel 2 x 3 meter måste den yttre ramen göras mycket stabilare än med en ruta av samma storlek som delas av två eller tre strävor.

Exempel på panoramafönster

  • Plast fast — 300 x 260 cm — 750 EUR
  • Fast trä – 300 x 260 cm – 1.480 XNUMX EUR
  • Aluminium med träkärna, fast – 300 x 260 cm – 2.300 XNUMX EUR

funktion eller område

Lutnings- eller svängfunktioner belastar en fönsterram mycket mycket. Om en stor panoramaruta sedan ska användas utsätts fönsterkarmen för extrema belastningar. Det är därför de flesta fönstertillverkare endast erbjuder sina produkter med lutnings- och vridfunktion upp till en viss storlek.

Här är ytterligare några exempel som bara har en tippfunktion, men som därför knappast erbjuds några större och därför inte precis går som panoramafönster.

  • Plast med tiltfunktion — 200 x 150 cm — 450 EUR
  • Trä med tiltfunktion — 200 x 200 cm — 850 EUR
  • Aluminium med träkärna och tiltfunktion — 200 x 200 cm — 1.380 XNUMX EUR
tips och tricks
Om panoramafönstren i ditt hus dessutom ska kunna lutas eller öppnas helt måste du antingen använda skjutfönster eller acceptera väv. Ta en titt på jämförbara fönster med bar. För våra ögon brukar dölja det ändå och det stör oss inte alls, men det säkerställer stabilitet.
Weiterlesen:
Förkorta rullgardinen » Du har dessa alternativ
Ссылка на основную публикацию