0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

odla betong

odla betong

Betong är mer än bara motorvägsbron, bensintankfundamentet eller det bärande ramverket för ett höghus. Betong utvecklas alltmer till en livsstilsprodukt som även finns inom många andra områden i vardagen. Det gör att speciella tekniker som oljning eller vaxning av betong efterfrågas allt mer.

Den nya uppfattningen om betong

Det finns knappast något annat byggmaterial som har så mycket att erbjuda historiskt och samtidigt är en modern och riktig högteknologisk produkt. För bara några decennier sedan var det framför allt funktionaliteten som övertygade betongen. Men med det puristiska formspråket, som också letar sig in i livsmiljön, förändras uppfattningen om betong rejält. Följande möjliga användningsområden och komponenter gjorda av betong kommer i förgrunden här:

  • Blankbetong som golv eller oklädd vägg
  • Betong i möbelkonstruktion (bord och bänkskivor, badrumsmöbler etc.)
  • Tillbehör (stativ, ljusstakar, etc.)
  • Trädgårdsmöbler och växttillbehör
Rekommendation

LITHOFIN LÖSEFIX vax- och oljeborttagare, 1 liter
15,89 EUR

Det är här

Förutom slipning och polering blir olja eller vaxning allt viktigare

Särskilt slipning och polering av betong blir allt mer populärt. På så sätt kan mönster framställas som inte på något sätt är sämre än ett ädelt terrazzogolv utseendemässigt. I den fortsatta behandlingen är det två aspekter som är särskilt viktiga:

  • Upprätthålla funktionalitet, förlänga produktens livscykel
  • för att uppnå mycket speciella optiska effekter

Nackdel med konventionella impregnering och tätningar

Många tekniker, som impregnering eller tätning av betong, representerar för mycket av en standardprocess. Det finns säkert produkter där färgen kan bestämmas individuellt genom att tillsätta lämpliga pigment eller färger. Sammantaget är dock sådana behandlade betongkomponenter mer förknippade med ett garage eller en källare. Den speciella touchen saknas.

Vaxar skyddar och skapar en ädel produkt

Här blir oljning och vaxning av betong allt viktigare. Å ena sidan tränger oljor och vaxer djupt in i betongen och ger ett effektivt skydd mot olika miljöpåverkan. Å andra sidan skapar vaxer och oljor ett mycket speciellt utseende i betong. Även om den satinmatta glansen minskar med tiden utvecklas en patina som ger betongen en särskilt elegant atmosfär. Jämförelser med täljsten eller liknande material är definitivt lämpliga.

Weiterlesen:
Bygg ett trähus själv » Så görs det

Rekommendation

Cera Novecento Y860 neutralt vax, 1 liter
18,31 EUR

Det är här

vaxer för betong

När det kommer till vaxer som man kan använda till betong är stenvaxer såklart det första, följt av antika vaxer. Dessa är solida block av vax. Dessa är uppvärmda och inkorporerade som polermedel. För stora ytor som du vill vaxa kan du definitivt använda din polermaskin. Betongen kommer definitivt att mörkna efter behandling. Beroende på vilket vax som används och betongens konsistens kan det också finnas en lätt grön nyans. Den initiala halvblanka glansen försvinner dock efter några veckor.

Vaxning måste upprepas med jämna mellanrum

Du bör därför regelbundet arbeta eller polera in oljor eller vaxer i betongdelen. En annan fördel med att vaxa eller olja betong är att de är spänstiga produkter. Detta gör i sin tur att vaxet anpassar sig till betongens termiska egenskaper. Beroende på temperaturen expanderar och drar betong ihop sig som andra material. Därför är valet av färger och tätningar starkt begränsat till de som innehåller liknande elastiska hartser och liknande.

Rekommendation

Leinos 254 sten- och betongolja för inomhusbruk 002 färglös 0,75 l
27,60 EUR

Det är här

Många användningsområden för vaxning av betong

Med tvättstället i badrummet, köksbänken av vaxad olja eller det spegelsläta polerade golvet finns ytterligare fördelen att inget vatten kan tränga in i betongen. Det gäller även tvål och lut, smuts och dammpartiklar. Slutsats: vaxning av betong ger inte bara ett utmärkt och unikt vackert utseende, det skyddar också den konstgjorda stenen extremt effektivt.

tips och tricks
I interntidningen erbjuder vi dig många omfattande artiklar, guider och instruktioner i ämnet betong. Detta inkluderar bearbetning, inklusive den ofta bortglömda men viktiga efterbearbetningen av betong eller bearbetning som fräsning av betong.
Ссылка на основную публикацию