0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur kan jag neutralisera lukten av en glasyr?

Hur kan jag neutralisera lukten av en glasyr?

Beläggningar av alla slag har egenskapen att avge lukt. Särskilt de lösningsmedelsbaserade ämnena utvecklar en riktig kemisk stank och slutar först när de torkat ett tag. Även glasyrer är inte uteslutna från detta, varför många gör-det-självare frågar: Hur kan jag neutralisera denna obehagliga lukt? Svaret: Endast traditionella metoder hjälper.

Var kommer lukten av glasyren ifrån?

Lukten kommer främst från lösningsmedlet som finns i glasyren. Efter målning avdunstar detta mycket gradvis och beläggningen torkar gradvis. Självklart är bindemedlet inte heller helt luktfritt, men det överträffas oftast långt av lösningsmedlet.

Doftangreppet är över först när lösningsmedlet helt har försvunnit från glasyren och luften. Men: Det här kan ta timmar, ibland till och med dagar. Kan luktneutralisering påskyndas?

Neutralisera lukten av en glasyr: så här fungerar det!

En sak är klar: lösningsmedlet måste avdunsta för att glasyren över huvud taget ska torka. Därför finns det ingen väg runt det. För att neutralisera lukten måste därför ångorna försvinna så snabbt som möjligt. Och du kan göra det på gammaldags sätt:

  • Arbeta utomhus, gärna där det blåser lite.
  • Håll fönster och dörrar vidöppna för ventilation.
  • Använd ett avgassystem för att bli av med lukten.

Tyvärr har du inte så mycket mer val. Du kan dock skydda dig inte bara från lukten, utan också från lösningsmedlet genom att bära en lämplig arbetsmask för målare och lackerare. Detta är till och med den hälsosammaste lösningen.

Alternativ: använd en vattenlöslig glasyr

Du behöver inte oroa dig lika mycket för att neutralisera lukten av din fläck när du använder en vattenlöslig produkt. Då heter lösningsmedlet, som namnet antyder: vatten.

Weiterlesen:
Strip paint » steg-för-steg-instruktioner

Vatten stinker inte eller utgör några hälsorisker när det avdunstar i luften. Lite lukt finns fortfarande kvar, eftersom bindemedlet då får full effekt. Men det stör knappast och kan vädras bort relativt snabbt.

tips och tricks
Naturligtvis kan du även motverka detta med doftsprayer om du gillar deodoriserad luft. Det gör det mer uthärdligt att bo i ett rum som luktar glasyr, men tänk ändå på att vädra ut det – för att skydda din hälsa.
Ссылка на основную публикацию