0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

naturstenslim

Naturstenslim — En liten köpguide

Med ett naturstenslim kan du fästa naturstensplattor och natursten särskilt jämnt på underlaget. Detta lim kan även användas för tunga stenarter som marmor eller granit. Vanligtvis är det ett bruk, tunnbäddsbruket, som appliceras tunt med en tandspackel. Idag presenterar vi de mest populära naturstenslimmen att blanda.

Våra rekommendationer

#1

PCI Natursteinkleber 25 kg grå in- och utvändig spänst 1 dag

innehåll
25 kg
Färg
Grå
omfattning
Inifrån och ute
Gårbar efter
6 h
Full spänst efteråt
1 dagar
jämförelsepris
Pris/kg = ca 1,61 €
40,25 € (1,61 XNUMX €/kg)

Köp det på Amazon

Naturstenslimmet från PCI kommer i 25 kg som mortel för blandning. Den är grå och lämpar sig för många underlag som torr avjämningsmassa, anhydritmassa, betong eller gips. Limmet används in- och utvändigt och ytan går att gå på efter bara 6 timmar. Anslutningen är helt spänstig efter bara 1 dag. Bruket är lågkrympande och även tjocka lager av murbruk kan skapas med det.

Kunderna valde detta naturstenslim eftersom det går att gå på särskilt snabbt och kan laddas fullt lika snabbt. Det krympfria arbetet och den höga väderbeständigheten var ytterligare pluspoäng.

#2

Knauf Natursteinkleber 5 kg grå in- och utvändig spänst 7 dagar

innehåll
5 kg
Färg
Grå
omfattning
Inifrån och ute
Gårbar efter
24 h
Full spänst efteråt
7 dagar
jämförelsepris
Pris/kg = ca 2,63 €
13,15 € (2,63 XNUMX €/kg)

Köp det på Amazon

Detta naturstenslim från Knauf är grått och kommer i en 5 kg säck. Den är blandad och lämpar sig för inomhus- och utomhusbruk. Efter 24 timmar kan ytan beträdas och efter 7 dagar kan undergolvet vara fullt belastat. Tunnbäddsbruket är särskilt starkt och mycket flexibelt. Som kakellim för naturstensplattor är detta murbruk den idealiska lösningen.

Enligt vissa kundrecensioner är tunnbäddsbruket lätt att arbeta med och vidhäftningshållfastheten är mycket hög. Den kan bearbetas under lång tid och den fina strukturen gjorde det också möjligt för köpare att lägga den med stor noggrannhet.

Weiterlesen:
Aquastop ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

Sakret naturstenslim 5 kg vit in- och utvändig spänst 7 dagar

innehåll
5 kg
Färg
vit
omfattning
Inifrån och ute
Gårbar efter
12 h
Full spänst efteråt
7 dagar
jämförelsepris
Pris/kg = ca 3,60 €
17,99 € (3,60 XNUMX €/kg)

Köp det på Amazon

Naturstenslimmet från Sakret är lämpligt för inomhus och utomhus. Den är vit, kommer i en mängd på 5 kg och är även godkänd för golvvärme. Produkten kan användas på både vägg och golv. Gångbarhet uppnås efter 12 timmar och full lastkapacitet efter 7 dagar. Den är lämplig för genomskinliga och kalibrerade naturstenar, fri från missfärgning.

Köparna valde detta naturstenslim på grund av den långa bearbetbarheten och det höga utbytet. Dess lämplighet för golvvärme och frostbeständighet mottogs också mycket väl.

köp kriterierna

omfattning

Beroende på om du vill använda naturstenslimmet inomhus eller utomhus måste det vara lämpligt. Murbruk för utomhusbruk är resistenta mot UV-strålning, vattenbeständiga och okänsliga för kyla, snö och även frost. Ett tunnbäddsbruk får inte användas om det inte är lämpligt för utomhusbruk.

gångbarhet

Så snart torktiden, som är nödvändig för gångbarheten, har gått ut kan du försiktigt gå på naturstensgolvet. Detta kan vara nödvändigt, till exempel för att utföra ytterligare arbete i ett bakre område eller för att korsa rummet. Men att köra över den eller tung vikt måste undvikas. Följande värden är grovt uppdelade:

  • Snabbtorkande: 2-4 timmar
  • Medium torkning: 4-6 timmar
  • Lång torkning: 6-12 timmar

Full motståndskraft

Först efter denna torkning kan substratet laddas fullt. Från och med nu är det även möjligt att köra på den eller placera föremål på den. De torktider som anges av tillverkaren får inte underskridas om tillförlitlig vidhäftning ska kunna garanteras. Även här är det olika tider:

  • Snabbtorkande: 1-3 dagar
  • Medium torkning: 3-7 dagar
  • Lång torkning: Från 7 dagar
Weiterlesen:
Spännprisma - TOP rekommendationer & köpguide

Lämplig för golvvärme

Om du har lagt golvvärme, välj då ett naturstenslim som är utformat därefter. Detta bruk har en speciell struktur, tål de konstanta temperaturerna bättre och låter även värmen passera optimalt uppåt. Utan ett lämpligt lim kan anslutningen skadas och värmarens prestanda reduceras.

Färg

För att få en snygg helhetsbild bör färgen på naturstenslimmet matcha stenarna eller naturstensplattorna. I slutändan är detta dock en personlig aspekt.

vägg eller golv

För att man även ska kunna använda naturstenslimmet på väggarna krävs en större vidhäftningskraft och även sammansättningen är annorlunda. Ett lim för väggen måste vara mer trögflytande så att det inte rinner ner under bearbetningen.

Video: Använd ett naturstenslim för detta

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av naturstenslim finns det?

Typerna av naturstenslim är indelade efter deras applicering och bearbetbarhet. Kakellim, murbruk som t.ex. B. tunnbäddsbruket, specialcement eller flexibelt lim. Dessa lim finns även i patroner, hinkar eller för att spraya med patronen. Vi har sammanställt ytterligare information om ämnet naturstenslim åt dig i följande rapport.

Vilka är fördelarna med naturstenslim?

Fördelarna med naturstenslim är att de även lämpar sig för tunga stensorter som granit och marmor. Förläggningen kan vara särskilt plan och kan vanligtvis utföras både inomhus och utomhus. De flesta produkter är lätta att blanda och kan enkelt appliceras med en tandspackel.

Vilka välkända tillverkare levererar naturstenslim?

Kända tillverkare av naturstenslim inkluderar Atlas, Knauf, Sopro, PCI, Beko, Sakret, Ruberstein, Beha, Bekateq och Isolbau.

Finns det specifika säkerhetsanvisningar för naturstenslim?

Arbetar du med ett naturstenslim så måste detta också passa underlaget och stenslaget. Förbered ytorna därefter, vilket även inkluderar rengöring. Limmet måste appliceras tunt och jämnt för att skapa en optimal anslutning. Torktider måste iakttas. Du kan läsa här vad mer som behöver beaktas.

När är ett naturstenslim värt besväret?

Ett naturstenslim är värt för dig om du vill fästa stenar på väggar eller golv ute och inne och ett vanligt kakellim inte längre räcker på grund av limkraften. Detta är särskilt fallet med stentyper som marmor eller granit. Limmet är också värt det om man vill fästa stenarna särskilt jämnt i undergrunden.

Kan man också köpa begagnat naturstenslim?

Du kan också hitta begagnade naturstenslim på internet. En del av användarna har lite överblivet lager i slutet av sitt arbete, som du kan köpa till mycket rimliga priser. Framför allt har privata säljare lagt ut denna begagnade murbruk på eBay. Paketfrakten är oftast okomplicerad och du hittar många olika versioner där. Se till att limmet inte har torkat ut.

tillbehör

skårad murslev

skårad murslev

15,99 €

Köp det på Amazon

Den tandade slätspackeln från Hogard har tänder på 4×4 mm och är tillverkad i rostfritt stål. Handtaget är ergonomiskt utformat och har en halkfri yta så att den hackade glättaren alltid ligger perfekt i handen. Bladet är tandat på två sidor med en slät yta.

monterings lim

monterings lim

13,43 €

Köp det på Amazon

Monteringslimmet från MEM är idealiskt för lätta stentyper och naturstensplattor samt material av trä, gipsskivor, glas eller metall. Du får 450 g och appliceringen sker med en patron. Den kan användas både inomhus och utomhus och vidhäftningshållfastheten är särskilt hög.

Superlim för sten

Superlim för sten

19,95 €

Köp det på Amazon

Med detta snabblim från HIMG kan du fästa mindre stenar av granit och marmor på några sekunder. Detta gör naturstenslimmet idealiskt för reparationer. Den härdar särskilt snabbt och 30 g levereras. Limmet har ett genomskinligt utseende, är giftfritt och är ett tvådelat akryllim.

Ссылка на основную публикацию