2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Montera och placera ledstången säkert

Montera och placera ledstången säkert

Vid fastsättning av ledstång i en trappa eller ramp finns det mycket tydliga bestämmelser som ska iakttas. Detta inkluderar även rätt höjd över trappan och avståndet till väggen. Dessutom måste ledstångsmonteringen också vara säker och säker. Här visar vi dig vad du ska tänka på när du fäster en ledstång.

Sätt i och säkra pluggar

I en nödsituation verkar en stor styrka på en ledstång. Du bör därför använda kraftiga pluggar om möjligt och eventuellt även fästa dem i väggen med monteringslim. Anta inte att nästa plugg kommer att hålla ledstången om ett plugghål är för stort.

Följ monteringsmåtten

Beroende på ledstångens material monteras fästena med vissa jämna mellanrum. Dessa avstånd anges ofta av tillverkaren av ledstången och bör strikt följas av säkerhetsskäl.

Monteringshöjd för ledstång

Vid montering av ledstången ska höjden över trappan hållas så exakt som möjligt. Ledstången bör inte installeras lägre än 80 centimeter ovanför trappstegen. Du bör dock inte placera ledstången högre än 115 centimeter ovanför trappan. Höjden ska mätas vertikalt ovanför framkanten av trappstegen.

Notera avståndet från väggen

Om möjligt bör en ledstång även installeras i ett privat hushåll på höger sida av trappan i riktning nedåt. Om ledstången därför fästs i trappans väggsida ska ett minsta avstånd på fem centimeter här hållas.

mellanled

Med en stegbredd på fyra meter eller mer ska en mellanhandledare fästas mitt i trappan. Detta måste vara exakt samma höjd som de yttre ledstängerna.

Säker fastsättning av ledstången i korthet:

  • Fäst pluggar
  • Observera avstånden mellan fästena
  • Väggavstånd minst 5 cm
  • Monteringshöjd 80 till 115 cm
tips och tricks
Även om det kan vara enklare, och i många fall kan passa din inredning ganska bra, bör du inte fästa en räcke. Genom att hela tiden röra vid repet blir det snabbt oljigt och fult. Dessutom är ett rep långt ifrån lätt att greppa eftersom det hänger lite och därför inte är särskilt säkert.
Weiterlesen:
Beklädnad ståltrappa » Möjligheterna för inne och ute
Ссылка на основную публикацию