0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Montera en fönsterbräda av plåt utanför

Montera en fönsterbräda av plåt utanför

En fönsterbräda av plåt är lätt att installera. De flesta av de prefabricerade komponenterna finns i alla standardkonstruktionsmått och behöver endast väljas för att matcha fönsterbågen. Det är viktigt att se till att droppkanten ligger på tillräckligt och maximalt avstånd ovanför fasaden och att det finns en tillräcklig lutning.

Normativa regler för en fönsterbräda av plåt

En fönsterbräda av plåt måste uppfylla vissa krav enligt byggnormerna DIN 18339 och DIN 18360. Det måste uppfylla följande formella element och specifikationer:

  • Uppstående på anslutningssidan till fönstret eller
  • Alternativt förses med materiallåsande ändstycken
  • Droppkanten ska sticka ut minst två centimeter över fasaden
  • Lutning eller lutning utåt måste vara minst fem grader
  • Skruvhuvuden i borrhålen måste täckas vattentätt (skyddslock)
  • Exakt horisontell inriktning med ett vattenpass
  • Eventuella metallskadande material måste separeras genom separata skikt
  • Eventuella skarvar ska förbindas med labyrinttätningar

Praktiska monteringstips

De erforderliga monteringshålen borras i plåten i uppställningen. Om det finns eller kan förekomma stötar eller läckor i räckans murverk bör tätningsslam appliceras som grundfärg.

Sido- och underkanterna som kommer i kontakt med murverket ska limmas med tätningstejp. Om värmeisolering såsom ett värmekompositsystem finns, måste köld- och köldbryggor avbrytas och undvikas genom lämpliga frikopplingsåtgärder.

Som alla plåtkomponenter utomhus tenderar även plåtfönsterbrädan att generera mycket ljud när det regnar. Anti-trumband fästa på undersidan minskar ljudet. Fönsterbrädan «pressas» sedan in i avslöjningen med byggskum, riktas in och skruvas fast i hålen i uppställningen.

Ta endast bort skyddsfilmen i slutet

Komponenter i plåt levereras nästan alltid täckta med en skyddsfilm. Detta skyddar ytan under lagring och transport. Eventuella repor kan lätt kännas igen och undvikas genom avskrapade områden. Vid montering ska filmen endast tas bort när fönsterbrädan är färdigmonterad. För att sätta på sidoändplattor kan filmen «dras» ur vägen därefter.

Weiterlesen:
Termogardin för fönstret » Egenskaper och material

Följande video visar installationen av en fönsterbräda gjord av aluminiumplåt

tips och tricks
På båda sidor av plåtfönsterbrädan behöver du skapa tillräckliga expansionsfogar med elastisk fyllning. Observera utomhustemperaturen under installationen. Vid tjugo grader, sätt upp fem millimeter breda fogar. Addera eller subtrahera en millimeter för varje femte graders avvikelse.
Ссылка на основную публикацию