0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vad bör man tänka på när man målar eldstaden

Vad bör man tänka på när man målar eldstaden

Braskaminer garanterar avkoppling och behaglig värme. Men värmedispensrarna bör också utformas för att vara visuellt tilltalande. Slitage eller till och med repor uppstår ofta mycket snabbt på kaminen, som kan tas bort med specialfärg.

I alla fall bör du använda brandsäker färg

Både själva kaminen och kaminrören utstrålar mycket värme när kaminen är i bruk. Använd därför endast värmebeständig färg från fackhandel för dessa ytor. Du kan förse ugnsdelarna med brandsäker färg, som härdar efter beläggningen och den initiala uppvärmningen av systemet och sedan bildar en attraktiv yta. Det finns många alternativ. Även de kaminer som inte är gjorda av metall eller gjutjärn kan vara färgutsmyckade. Prover gjorda av lersten eller de med speciella plattor i förbränningskammaren kan ofta dekoreras med färg. Beläggningen av förbränningskammaren skapar också en speciell och särskilt hård yta, vilket ökar kaminens livslängd.

Vad du bör vara särskilt uppmärksam på

Tänk på att vanliga emulsionsfärger inte är värmebeständiga, varför du aldrig ska använda dem. Färgerna är verkligen inte rätt val för att måla ytor i omedelbar närhet av värmekällor. Detta kan du dock använda om du till exempel har en murad eldstad och vill måla ytorna runt kaminen med vissa intervaller. Du kan använda speciella färger för att måla eller lacka värmekänsliga områden, till exempel följande:

  • speciella eldstadsfärger
  • värmebeständiga väggfärger
  • Silikatfärger för mineraliska ytor
  • Bakning av emaljer för metalldelar

Speciella värmebeständiga färger och deras användningsområden

Det finns till och med speciella färger för särskilt varma delar som spisrör. Dessa färger kan vanligtvis enkelt sprayas på eller appliceras med en pensel. De tål temperaturer på flera hundra grader Celsius utan problem och lämpar sig mycket bra för att måla kaminen eller kaminrören. Färgerna kan för övrigt också användas för att måla redan skadade områden på kaminen och för att skydda dem från bildandet av fula rostfläckar. Låt din återförsäljare ge dig råd om lämpliga färger och lacker för dessa områden. Idag finns färger med en värmebeständighet på upp till 600 grader Celsius.

Weiterlesen:
Kyla ett rum utan luftkonditionering » 7 coola tips
Ссылка на основную публикацию