0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Måla plastfönster professionellt

Måla plastfönster professionellt

Plastfönster har blivit allt populärare de senaste decennierna. De mestadels förment underhållsfria ramarna av plast är ofta inte längre attraktiva efter så många år. UV-strålning ställer också till problem för många plastfönster. Då är det enda som verkligen hjälper att måla plastfönstren. Här hittar du utförliga instruktioner om hur du målar plastfönster.

Målning av plastfönster är inte ovanligt – som man ofta antar

Till en början låter det lite konstigt för många gör-det-självare att måla plastfönster. Men det är inte så ovanligt — tänk bara på de målade plastdelarna på bilar. De bevisar till och med att färger baserade på vattenutspädning också är idealiska för långtidshållbarhet på plast. Som alltid är noggrann förberedelse och val av lämpliga material av hög kvalitet viktigt.

Det finns många skäl för att måla plastfönster

Det finns många anledningar att måla plastfönster. Tidigare har framför allt bruna plastramar visat att färgpigmenten som fanns i plasten inte var UV-beständiga på många år. Inomhus kan vita plastramar av fönster också gulna. En speciell fiende till plastfönster är nikotin. Men plastfönster kan också bli fula till följd av normalt slitage. Då är borttagning ofta det enda riktigt vettiga alternativet.

Steg-för-steg-instruktioner för att måla plastfönster

  • matchande färgsystem (med eller utan primer)
  • Tejp
  • tvättmedel
  • Vit ande
  • målarrulle (skum)
  • Målarbricka med färgskrapa
  • svamp
  • eventuellt skrapa

1. Förberedelse av plastfönstren

Först måste du rengöra fönsterkarmarna helt. Terpentinersättning rekommenderas för att få plastdelarna fettfria. Klistermärken och krokar på gardinstänger lämnar ofta limrester som är svåra att få bort. Här är det bäst att försiktigt skrapa fönstret med en skrapa av den sort som används för att rengöra keramikhällar.

Nu måste du prydligt tejpa fönsterkarmens tätningar med målartejp. Antingen maskera fönsterhandtag och beslag eller demontera dem för efterföljande målning.

Weiterlesen:
Ta bort utblomningar i källaren » Så här fungerar det

2. Eventuell grundning och efterföljande målning av plastfönstren

Beroende på vilket färg- eller lacksystem du använder måste en primer appliceras först. I regel handlar det om färgsystem där man kan använda vattenbaserade akrylfärger. Applicera primern på plastramarna enligt tillverkarens instruktioner. Tillåt också primern den torktid som anges av tillverkaren.

Nu kan du applicera lack eller måla på fönstren. Det är bäst att använda en målarrulle gjord av skum, eftersom den beroende på skum bildar en färgstruktur som ser ut som om den är målad. Speciellt om du vill måla mörkfärgade plastfönster brukar det vara att rekommendera att måla färgen i två omgångar så att den har tillräckligt med opacitet. Slutligen (vid vattenbaserade färger) kan det ofta krävas ett transparent täckskikt som skyddar som en tätning.

3. Avslutande arbete efter målning av plastfönstren

Efter att färgen har torkat, ta bort all tejp och skruva fast beslagen och handtagen igen.

tips och tricks
Att välja rätt färgprodukter är extremt viktigt, speciellt för plastfönster. Endast de lacker och färger som är godkända för plastfönster är fria från ingredienser som kemiskt reagerar på mjukgöraren i fönstertätningarna och därmed förstör dem. Dessutom är dessa färger definitivt lämpliga för elastiska underlag som plast.

I hyresfastigheter, notera klausulerna i hyresavtalet. Medan inredningen till största delen är hyresgästens ansvar, är hyresvärden ansvarig för utsidan av fönstren. När det gäller plastfönster är det också frågan om allmänmålning överhuvudtaget är tillåten.

Som ett alternativ till att måla plastfönster är att belägga dem med en lämplig film också mycket populärt och sparar också tid och pengar.

Om du vill måla plastfönster utvändigt och speciellt på solintensiva ytor, se till att de färger och lacker som används är särskilt UV-beständiga.

Weiterlesen:
Spraya finputs » Specifikationer, procedur och egenskaper

Sprickor och skador kan stängas med flytande plast. Den flytande plasten fylls i sprickan och slipas ren efter torkning.

Ссылка на основную публикацию