0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Att måla om diskhon — är det möjligt?

Att måla om diskhon — är det möjligt?

Om det gamla handfatet har blivit fult uppstår ofta frågan om man helt enkelt kan måla om den. I denna artikel kan du i detalj läsa vilka diskbänkar detta är möjligt med och vilka problem en ny beläggning orsakar.

diskbänksmaterial

En diskbänk är tillverkad av ett litet urval av särskilt högkvalitativa material:

  • Rostfritt stål i olika varianter, även färgade
  • keramik
  • Granit eller kvartskomposit (stendamm blandat och format med akryl som bindemedel)

Alla dessa material har en mycket tätt sluten, solid till höghållfast yta för att motstå mekanisk påfrestning och förorening.

ombeläggning

Även om rostfritt stål kan målas är det vanligtvis svårt att få en yta som är lika effektiv som den ursprungliga ytan. Dessutom är det redan svårt att måla rostfritt stål. Det kräver expertis och speciella färger och beläggningar.

Beläggning av granit är inte möjlig av materialtekniska skäl. Endast med keramik finns det möjlighet att i efterhand förnya en sådan beläggning.

Orsaker till en beläggning

Med rostfritt stål kan det vara missfärgning eller repor som får dig att tänka på en ny beläggning. Repor och missfärgningar är sällsynta på keramik och granit, men granit kan bli matt med tiden om vatten ofta blir kvar i diskhon (alltid torr efter användning).

Repor kan ibland tas bort eller putsas ut (särskilt med keramik), missfärgningar kan vanligtvis inte tas bort (de uppträder nästan aldrig med keramik).

Beläggning av keramik

När det kommer till diskbänksmaterial är keramik ett av de mest motståndskraftiga och hållbara materialen ändå. Keramiska diskhoar kräver minsta möjliga rengöring och skötsel och har den högsta ytbeständigheten av alla material. Det är därför de är betydligt dyrare.

Du kan antingen själv utföra en ny beläggning med badkarsfärg eller överlåta det till ett specialistföretag. När du belägger dig själv måste du arbeta mycket noggrant och bör ta med dig lite skicklighet och tid.

Kostnad

Om du utför en ny beläggning av keramiken får du räkna med kostnader på cirka 60 — 100 EUR för materialet (erbjuds nästan alltid som ett komplett set med alla nödvändiga tillbehör). När det gäller specialistföretag som tar på sig sådana beläggningar och tätningar är kostnaderna betydligt högre.

tips och tricks
Att köpa ett nytt handfat är alltid värt att överväga som ett alternativ – priserna för högkvalitativa diskbänkar i rostfritt stål ligger mellan 100 och 200 euro, men du måste gräva mycket djupare i fickan för keramiska sådana.
Weiterlesen:
Fläktkåpa » Frånluft eller cirkulerande luft?
Ссылка на основную публикацию