0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Måla en vägg med kalkfärg

Måla en vägg med kalkfärg

Kritfärg skapar en distinkt stil oöverträffad av någon annan färg. Trots mörka toner utstrålar rumsväggar mindre dominans, vilket gynnar den övriga inredningen. Hantverksmässigt hör kalkfärger till de sparsamma och lättanvända färgerna som också skapar shabby chic.

Återhållen elegant till avsiktligt shabby

Kritfärg kan knappast dölja ett visst förhållande till finputs i dess visuella utseende. Den matta ytan ser elegant och strukturerad ut trots sin enhetlighet. Mörka toner förlänger flödet av rymden snarare än att dominera atmosfären.

Förutom målet om elegans kan shabby chic även uppnås i olika intensitetsgrader med kritfärg på väggen. En liten tendens till «sjabbighet» kan till exempel perfekt rama in ett egenbyggt lantkök.

Intressant optisk rumsatmosfär

Kritfärg är sparsam och kan enkelt målas på många material. Att matcha väggar med kritfärgen på gamla köksskåp eller annat trä skapar en snygg «sjabbighet». Det gäller även det färgmålade snedtaket.

Kalkfärgens utseende ger ett mycket torrt intryck på grund av dess matthet. Många användare och älskare av denna typ av färg talar om en slags «naturlighet» som är resultatet av det. Väggen ser målad ut, men stannar i bakgrunden. De utmärkta täckningsegenskaperna ger atmosfären en gåtfull elegans även i shabby chic.

Tekniska egenskaper hos kalkfärg

Det finns «riktiga» och falska kritfärger. Om den biologiska aspekten är viktig bör du kontakta tillverkare av naturliga färger. De flesta kritafärger har följande egenskaper:

  • Kan tillverkas ekologiskt utan skadliga ingredienser
  • Mycket stark täckning
  • En av de snabbast torkande färgtyperna
  • Uppfattning om den egna lukten nära noll
  • Andas och sprider
  • Kan spädas med vatten
  • Lätt att måla
  • «Äkta» kritfärg har en mögelhämmande effekt

När man målar över väggar som redan har målats är två lager färg idealiska för ljusare bakgrunder och tre lager för mörkare bakgrunder. Den «kritiga» effekten skapas med det andra lagret. Kritfärg fungerar bäst med en medelhög roller av mjukt material (päls, filt).

tips och tricks
Om du och din familj har problem med att bestämma vilken färg du ska måla din lekstuga, överväg att använda kritafärg. De flesta barn gillar det visuella utseendet.
Weiterlesen:
Korsvirkestak » Så här är det konstruerat
Ссылка на основную публикацию