0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vädret samarbetar inte: Kan jag måla fasaden i regn?

Vädret samarbetar inte: Kan jag måla fasaden i regn?

Vädret är inte alltid samarbetsvilligt: ​​ibland regnar det dag efter dag, även om det fortfarande återstår arbete utomhus, till exempel att måla fasaden. Då spricker tråden av tålamod vid något tillfälle och husägaren tar en borste och rulle under en kort paus från regnet för att slutföra sitt projekt. Vi kommer att ta reda på nedan om detta är en bra idé.

Fasadfärg är vattenlöslig

Husfärger är i princip alltid vattenlösliga, om du inte använder en silikatfärg. Men även denna kan tas bort mekaniskt från väggen när den är fräsch av en kraftig vattenström, helt bortsett från de torkproblem som fukten kan orsaka.

Vid det här laget kan du redan se: Regn och fasadfärg går aldrig bra ihop! Under målning och under minst 4 till 10 timmar därefter ska en yttervägg inte komma i kontakt med vatten.

I värsta fall tvättar regnet bort en del av färgen eller till och med hela färgskiktet – eller så bildas det under torkning fina sprickor, strimmor och bubblor som bara inte ser snygga ut.

Akta dig för dimma och dagg!

Dimma och dagg kan också skada den färska färgen, så dessa väderfenomen bör du undvika så mycket som möjligt. I regniga eller dimmiga tider är det bäst att vara uppmärksam på väderprognosen, använda snabbtorkande färg och ta tillvara på regngapet.

Planera i alla fall inte bara arbetstiden, utan även torktiden. Så fort nästa droppar faller från himlen ska din beläggning vara «klar».

Som ett alternativ är att ställa fasaden och hänga den helt med folie ett alternativ: Allt måste dock då verkligen vara tätt, inte att det bildas en bäck eller en hel å någonstans som forsar längs ytterväggen!

Weiterlesen:
Måla väggen med horisontella ränder » Så fungerar det

Värme och kyla bör också undvikas

Värme och kyla påverkar fasadbeläggningen lika mycket som fukt. Vid temperaturer under 5 grader Celsius är det en verklig fara för den färska färgen, som förmodligen kommer att visa sina första tecken på skador redan i torkfasen.

Om solen precis träffar ytterväggen torkar färgen för snabbt och spricker eller till och med skalar av. Det är därför bättre att måla i skuggiga timmar och endast när temperaturfallet inte är för stort.

tips och tricks
Använd de tidiga morgontimmarna för att måla din fasad. Då blir det garanterat inte för varmt, och under torkfasen kan du använda dagens värme. Men det ska inte nödvändigtvis vara dimmigt!
Ссылка на основную публикацию