0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Mögel på silikon — vad kan du göra?

Mögel på silikon – vad kan du göra?

Svartaktig mögeltillväxt på silikonfogar är ofta mycket vanligt, särskilt i badrum och andra fuktiga rum. Här kan du i detalj ta reda på vilka faror som kan härröra från det, hur det uppstår och hur man eliminerar det.

Bildning av mögel på silikonfogar

Silikonfogar används som elastiska och vattentäta fogar, speciellt i kantområdet. Det finns ofta fukt kvar i dessa områden, det vill säga vid golv- och vägganslutningarna, eftersom det är mindre ventilation i dessa nedre hörn och det ofta är något svalare. Detta uppmuntrar mögeltillväxt.

Beteende av mögel på silikon

Silikon är ett väldigt mjukt material som många typer av mögel lätt kan äta sig in i. Så den brukar inte sitta kvar länge med det ytliga angreppet utan möglet tränger snabbt in på djupet.

Svampdödande silikoner

Många silikoner som är avsedda för användning inom sanitetsområdet är redan från början utrustade med svampdödande ämnen. Dessa silikoner bör därför användas i alla fuktiga rum om möjligt. Med tiden bryts dock de svampdödande ämnena ner och mögel kan kolonisera silikonfogen. Aggressiva rengöringsmedel gör också att silikonens svampdödande egenskaper försvinner snabbare.

Regelbunden skötsel av fötterna

En vettig förebyggande åtgärd är definitivt att torka silikonfogarna torra efter bad eller dusch. Vid första tecken på mögeltillväxt ska fogen behandlas med lämpliga desinfektionsmedel (t.ex. 80 % alkohol från apoteket) och mögeln tas bort i ett tidigt skede.

Gemensam ersättning

Vid djupare angrepp måste hela leden oftast tas bort och bytas ut. Om formen redan har trängt in är det vanligtvis meningslöst att bekämpa den från ytan.

tips och tricks
Du kan även hitta ett antal tips för att förebygga mögel i badrummet här. Du kan också hitta mer information om förebyggande i den här artikeln.
Weiterlesen:
Kvalsterdammsugare » Så här fungerar det
Ссылка на основную публикацию