0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Mögel bakom golvlisterna i nya byggnader — anledningar

Mögel bakom golvlisterna i den nya byggnaden — anledningar

Det händer gång på gång att mögel dyker upp bakom golvlisterna i nya byggnader. Detta är förstås ett problem, eftersom mögel generellt anses vara hälsovådligt. Bortsett från det ser inte fläckarna på väggen bra ut.

Mögel på golvlisterna

När mögeln dyker upp bakom golvlisterna kommer problemet oftast från golvet. I en ny byggnad kan dock även den så kallade nybyggnadsfukten vara en orsak.

nybyggnadsfuktighet

Man talar om nybyggfukt när till exempel avjämningen inte har torkat ut ordentligt efter läggning, men golvbeläggningen redan är färdig. Detta är problematiskt om du redan bor i huset, eftersom golvet då måste torkas efteråt. I värsta fall innebär det att du måste ta bort golvbeläggningen.

Fuktig mark

Men marken kan också vara fuktig om markfuktigheten stiger, det vill säga att grunden eller ytterväggen inte var ordentligt tätad.

Den andra varianten är att golvvärmen har en läcka. Du borde ha fixat båda.

Varför finns det mögel bakom golvlisten?

Sedan återstår frågan varför det finns mögel bakom golvlisten. Det kan faktiskt också vara så att mögeln finns under golvbeläggningen. Men du kommer inte att se honom där. Den bildas bakom golvlisten eftersom väggen bakom golvlisten förblir fuktig, trots allt cirkulerar ingen luft där. Om formen kommer ut bara en liten bit bakom bottenplattan ser du det direkt.

Om du inte kan se det men det finns en permanent unken lukt bör du definitivt kolla bakom socklarna. Det är praktiskt om fotlisterna fästes utan skruvar.

Expertråd

Se till att få problemet kontrollerat av en professionell. Han kan berätta varifrån fukten kommer och ge dig råd om vad du ska göra åt det.

Weiterlesen:
Fasadrengöring med torris » Fördelarna
Ссылка на основную публикацию