0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

linjetestare

Linjetestare — En liten köpguide

Använd en linjetestare för att kontrollera strömkablarna för att se om det finns spänning och om de fungerar som specificerat. Mätningen görs antingen genom direktkontakt eller utan kontakt via induktion genom att detektera ett elektriskt magnetfält runt en tråd. Beroende på hur de fungerar, möjliggör linjetestare även mätning av olika elektroniska parametrar som resistans, ström eller frekvens för en växelspänning utöver förekomsten av en spänning.

#1

AstroAI TRMS 4000 Räknar Digital DT132A

Format:
handenhet
Mätning av:
Elektrisk multimeter
Mätningsmetod:
Kontakt
Mätområde:
400mV till 600V
Visning:
Digital LCD-skärm
Strömförsörjning:
3xAAA, Li-Ion
21,99 €

Köp det på Amazon

Med AstroAI 4000 Counts har du en funktionell och mångsidig multimeter som du bekvämt kan använda som en universell linjetestare för DC- och AC-spänning. Fördelarna med att använda en multimeter inkluderar ett stort mätområde och den konkreta och exakta indikeringen av spänningen på en stor display. Förutom spänningar mäter denna enhet även ström, motstånd, frekvensen av växelspänningar, kondensatorernas kapacitans och omgivningens temperatur. Som egen strömkälla använder AstroAI 4000 Counts antingen tre minibatterier i AAA-format eller ett Li-ion-batteri med en spänning på 4,5 volt.

#2

Kaiweets AC HT100 Continuity Tester Small

Format:
nål
Mätning av:
AC växelspänning
Mätningsmetod:
kontaktlös
Mätområde:
12 — 1000 volt AC
Visning:
Digital LCD-skärm
Strömförsörjning:
2x AAA

Köp det på Amazon

Kaiweet AC HT100 spännings- och fastestare är baserad på teknik som liknar lokaliseringsenheter och mäter funktionaliteten hos kablar med hjälp av det elektromagnetiska fält som en växelspänning oundvikligen bygger upp. Detta möjliggör säker och beröringsfri kontroll av till exempel uttag. Dessutom kan du också kontrollera ledningar för kabelbrott och lokalisera punkten, eftersom det inte finns någon ytterligare spänning från denna punkt. Larmet avges visuellt via ett tvåtonsljus och ett stapeldiagram och akustiskt via en piezo-högtalare, som signalerar styrkan på en spänning via frekvensen på det ljud som avges.

Format:

Weiterlesen:
Dekorera kvast » Roliga idéer och tips

handhållen, penna

Mätning av:

Signal, kabelbrott

Mätningsmetod:

Kontakt

Mätområde:

låg ström

Visning:

LED-våg

Strömförsörjning:

9V block 6F22

Detta kit är en kombination av sändare och mottagare som ansluts till en nätverks- eller telefonkabel för att kontrollera om det finns avbrott eller problem med signalkvaliteten. Men du kan också använda den universellt för alla typer av kablar med hjälp av de medföljande adaptrarna för RJ45 och RJ11 med krokodilklämmor eller kabeluttag. Mätningen utförs genom att lägga på en låg spänning, vars styrka och stabilitet analyseras av mottagaren och resultatet matas ut via flera lysdioder och akustiskt till hörlurar. Elegiant line tester är ett av standardverktygen inom telekommunikation och är ett av de oumbärliga verktygen när man testar nätverk mellan datorer och telefonsystem.

köp kriterierna

användning

En linjetestare kan tjäna en mängd olika syften och är i första hand lämplig för att kontrollera linjer för deras funktionalitet. Beroende på mätmetod och känslighet inkluderar dess övriga uppgifter till exempel att lokalisera, upptäcka felaktiga kontakter, mäta det interna motståndet hos kablar och anslutningar och korrekt tilldela ledningar. Beroende på uppgiften behöver du olika enheter för detta arbete, varav några är designade för speciella anslutningar och kabelsystem.

Mätområde och känslighet

Beroende på vilken metod som används och den installerade kretsen skiljer sig linjetestare avsevärt i sitt mätområde och känslighet. Många hushållsmodeller såsom uttagsprovare är passiva spänningsprovare som bara reagerar på förekomsten av en högfrekvent växelspänning på över 100 volt. Andra, som multimetrar, kan registrera olika parametrar i graderade mätområden. Specialiserade linjetestare, till exempel inom telekommunikation, kontrollerar aktivt kablar genom att lägga på en spänning och verifiera dess existens och potentiella förluster.

Kontaktlös mätning av växelström

I vardagen i hemmet ligger fokus på att kontrollera ledningar och anslutningar inom elnätet. Beröringsfria linjetestare är idealiska för detta ändamål eftersom de erbjuder en hög säkerhetsnivå och är lätta att använda. De mäter induktionsspänningen genom det föränderliga elektromagnetiska fältet och fungerar därför bara när en spänning appliceras. Dessutom är de också lämpliga för att upptäcka kabelbrott, eftersom signalen bara upphör när en anslutning bryts.

Weiterlesen:
Blixtlås nödgenerator - TOP rekommendationer och guider att köpa

Egen strömförsörjning

av batterier

För att kunna utföra en oberoende mätning behöver linjetestare en egen autonom strömförsörjning. Förbrukningen är mycket låg på grund av den till stor del passiva mätmetoden och orsakas till stor del av displayen, så att högkvalitativa batterier ofta har en livslängd på flera månader till år, även vid regelbunden och intensiv användning. De flesta linjetestare använder konventionella engångsbatterier eller uppladdningsbara Ni-Cd-batterier, eftersom det är liten nytta av att använda Li-ion-batterier på grund av den låga strömstyrkan.

drift

Beroende på funktionalitet sträcker sig driften av en linjetestare från mycket enkel och intuitiv till komplex. Om du bara vill kontrollera linjer i hushållet rekommenderas en modell för kontaktlös mätning, eftersom du kan använda denna variant bekvämt, säkert och pålitligt utan komplexa inställningar. Å andra sidan, om du värdesätter universell funktionalitet kan du uppnå detta med en pålitlig multimeter. Här krävs dock en kort utbildning om du inte är van vid att hantera dessa mätapparater.

Häufig gestellte Fragen

Vilka är skillnaderna mellan linjetestare?

Begreppet linjetestare är en generisk term och beskriver olika varianter, som grovt delas in i elektriska spänningsprovare, universella multimetrar och specialiserade mätverktyg för specifika miljöer. Vissa är mångsidiga, medan andra är mycket specifika. I vardagen kan du göra din arbetsbörda mycket lättare genom att använda de bästa möjliga linjetestarna på ett riktat sätt. Med tanke på det låga inköpspriset kan det därför löna sig att kombinera flera linjetestare med varandra.

Hur fungerar linjetestare?

Den mätmetod som används av linjetestare beror i första hand på dess uppgift. De kan arbeta antingen passivt genom att mäta induktionsfält eller spänningen mellan ledningar, eller så kan de aktivt kontrollera flödet av ledningar genom att bygga upp en låg testspänning. De senare används i signal- och mätkablar som inte permanent bär el utan används för att överföra information.

Hur kan en trasig kabel lokaliseras?

Till exempel, om ett uttag inte är spänningssatt kan du använda en beröringsfri ledningstestare för att fastställa orsaken genom att följa ledningens väg. Men om det inte finns någon växelspänning på denna kan man antingen använda en aktiv metod — som en kontrollerad mätspänning — eller lokalisera brytpunkten genom att bestämma det elektriska motståndet mellan två punkter.

Vilka är fördelarna med linjetestare?

Du kan kontrollera kablars funktionalitet på många olika sätt — med en kabeltestare sparar du mycket tid och ansträngning vid felsökning i många fall. Även om vissa uppgifter även kan utföras med andra verktyg som spårningsenheter eller multimetrar, är köpet i många fall värt det med tanke på de förhållandevis låga kostnaderna.

Vilka ytterligare funktioner har linjetestare?

Vilket syfte du använder en linjetestare för beror i grunden på dess form och teknik. Med en variant för beröringsfri mätning av spänningen kan du även använda den som lokaliseringsanordning på kort avstånd. Vissa tillverkare integrerar även andra funktioner som en ficklampa för att ge ytterligare mervärde.

Ссылка на основную публикацию