0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Limma laminat på väggen med silikon – funkar det?

Limma laminat på väggen med silikon — fungerar det?

Laminat används som golvbeläggning av en anledning. Så varför inte också sätta laminatet på väggen och få en individuell väggbeklädnad? Det är dock tveksamt om silikon ska användas för limning här.

Hur man monterar laminat på väggen

Laminat är mycket populärt som golvbeläggning. Men vad väldigt få vet: Laminat är också en mycket intressant väggbeklädnad om den är korrekt installerad. I vissa fall kan intressanta kombinationer av golv- och väggbeklädnader skapas. Att fästa laminatet på väggen är dock inte så lätt. Du behöver några extra redskap och en lämplig understruktur, eftersom laminatet inte ska fästas direkt på väggen. Underkonstruktionen tjänar till att förhindra bildning av mögel och framför allt för att förenkla monteringen av kompletta laminatpaneler på väggen. Väggbeklädnaden tillverkas i flera steg:

  • fästa läkten på väggen
  • beredningen av vägglaminatet
  • den efterföljande fästningen av vägglaminatet på underkonstruktionen

Mycket viktigt: användandet av lämpligt lim för fastsättning

Underbyggnaden på väggen används för att ge väggen tillräckligt med luft. En lufttät installation på väggen rekommenderas inte. Det viktiga är dock rätt förbehandling av vägglaminatet med ett lämpligt lim. Silikonfogmassa är endast delvis lämplig för detta ändamål. Istället är det bättre att använda ett lämpligt foglim som kan användas för att förbehandla de laminatskivor som ska pluggas ihop, som man sedan fäster på väggkonstruktionen i form av en förberedd yta. Du kan också använda foglim med silikon för att koppla ihop de enskilda panelerna. Det är också viktigt att använda rätt lim när man fäster de förberedda ytorna på väggen så att en permanent och säker anslutning skapas. Det är bäst att använda ett lämpligt monteringslim för detta, som kan appliceras i form av prickar eller linjer. När du applicerar, var noga med att notera torktiden för limmet, som vanligtvis bör vara minst en dag.

Några tips för att göra laminatväggpaneler

Speciellt vid större väggytor kan det vara bra att gå vidare bit för bit genom att dela upp den totala ytan och sedan göra individuella paneler av laminat, som sedan kan fästas på väggen efter varandra. Du kan till exempel använda dekorlister för övergångarna. Det är mycket viktigt att du alltid låter limmet på ett fäst område torka minst en stund innan du fäster nästa bit. Gå tillväga med stor försiktighet när du arbetar så att du får en långvarig och individuell väggbeklädnad som har applicerats perfekt och ser dekorativ ut. Du kan enkelt ansluta de enskilda panelerna till varandra på ett plant underlag. Var också uppmärksam på eventuella urtag för uttag eller strömbrytare vid behov.

Weiterlesen:
Ytkorrosion » definition, förekomst & skyddsåtgärder
Ссылка на основную публикацию