0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Limma glasfiber tapeter framgångsrikt

Limma glasfiber tapeter framgångsrikt

Glasfibertapeter är en mycket tålig och tung typ av tapet. En särskilt stark pasta används vanligtvis för limning för att öka hållbarheten. Det högre priset för specialpastan är värt det eftersom glasfibertapeter har lång livslängd.

speciell pasta

En tvåkomponentpasta är särskilt lämplig för limning av glasfibertapeter. Eftersom glasfibertapeten inte har några absorberande egenskaper kallas tapetsering för limning.

Den andra komponenten i limmet hindrar väggen från att absorbera vattnet från tapetklister, vilket skulle påverka dess hållbarhet och vidhäftning. Specialpastan finns även som «två i ett»-produkt.

stelhet och transparens

En utmärkande egenskap hos glasfibertapeter är materialets styvhet. Den dåliga vikbarheten förhindrar tapetsering eller limning av kanter och hörn. Hörn som sticker ut utåt ska limmas ihop och en hörnlist ska monteras.

Efter att pastan har torkat låter de grova fibrerna som utgör glasfibertapeten att ytan syns något. Efter limning ska glasfibertapeten därför alltid målas.

Hur man limmar glasfiber tapeter

  • glasfiber tapeter
  • Tvåkomponents- eller 2-i-1-pasta
  • Mattkniv eller skärare
  • Linjal eller måttband
  • Metall skärstång
  • klistra burk
  • tapetpensel eller tofs
  • Lod med vikt
  • häftstift
  • Pensel eller tapetrulle

1. Beskärning

Tapetremsorna ska skäras till i höjd med väggen och se till att verket är fritt från veck. Överhänget bör inte vara mindre än fem centimeter. Klipp den sista remsan till rätt bredd och lägg alla remsorna på bockbordet.

2. Blanda pastan

Blanda tvåkomponents- eller 2-i-1-pastan enligt tillverkarens anvisningar och låt den dra.

3. Applicera pasta

Fäst ett lod i kanten av den första tapetremsan med en häftstift och fördela pastan jämnt över väggen uppifrån och ned i remsans bredd.

4. Limma tapeten

Placera glasfibertapeten i takets överkant och tryck ner på väggen medan du rullar. Se till att du arbetar utan veck. Efter fixering, korrigera glasfibertapetens position med spridda fingrar. Bred ut med en tapetrulle eller pensel uppifrån och ned och från insidan till utsidan.

tips och tricks
Banorna av glasfibertapeter är en meter bredare än andra tapeters. För enklare bearbetning är det ofta värt att använda ett andra tapetbord.
Weiterlesen:
Radera lägenhet vid utflyttning » Hyresgästens rättigheter och skyldigheter
Ссылка на основную публикацию