31 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur kan glas limmas på trä?

Hur kan glas limmas på trä?

Glas och trä är två extremt olika material, det ena mycket absorberande och poröst, det andra slätt med en tät yta. Om du vill koppla ihop de två ordentligt bör du ha rätt lim till hands och även vara uppmärksam på några viktiga detaljer. Läs här hur du skapar ett hållbart, estetiskt perfekt band!

Limning av klart glas?

Klart glas ger den bästa utsikten, men alla spår av lim kan också ses bakom detta material. Om du vill limma klart glas på trä behöver du ett genomskinligt spegellim och du bör absolut se till att inte skapa några strimmor eller bubblor.

Men eftersom glas och lim bryter ljus på olika sätt, kommer du fortfarande att kunna se bindningen i en viss vinkel. Om möjligt rekommenderar vi att du målar det klara glaset på ena sidan innan du limmar det på trä.

Vilket lim ska man använda för att limma glas på trä?

Vi har valt ut några lim åt dig som är särskilt lämpade för limning av glas på trä. De nämnda limmen rekommenderas särskilt ofta i gör-det-själv-forum, men det finns naturligtvis även produkter från andra märken.

  • UHU Poly Max Express (patron): Det vita limmet är lämpligt för limning av lackat och färgat glas på trä. Den har en hög temperaturbeständighet och är även lämplig för utomhusbruk. Den krymper inte när den torkar, och den behöver ingen primer heller.
  • Glas- och porslinslim från BINDULIN: Detta lim limmar både glas och trä och många andra material. Den är vatten- och temperaturbeständig.
  • LUGATO spegellim 310 g: Lämplig för limning av spegelplattor och speglar, men även för reparation av fönsterglas. Efter härdning hämmar limmet vibrationer och är extremt motståndskraftigt mot åldring.
  • Spegeltejp tesa monteringstejp: Denna monteringstejp är lämplig för att fästa speglar på plana ytor, speciellt i fuktiga rum. Du bör prova den självhäftande tejpen på trä och MDF innan. Varning: Ytan måste vara helt dammfri!

Limning av glas och trä med monteringslim

Ett enkelt monteringslim kan också vara användbart när det kommer till limning av glas på trä. Materialet är dock oftast vitt färgat, så det lämpar sig inte för limning av klart glas.

tips och tricks
Med belagt glas är det bättre att i förväg prova om limmet du har valt kommer att lösa upp beläggningen. Plexiglas är också känsligt för många lösningsmedel!
Weiterlesen:
Skala av tråd » Det är så det görs
Ссылка на основную публикацию