7 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

mjölk av lime

Kalkmilch — En liten köpguide

Limemjölk är en naturlig produkt med kalciumhydroxid. Du kan också använda den för att skydda fruktträd genom att blanda bränd kalk. Det finns också många kalkfärger som innehåller kalksten. Med en sådan färg blir underlaget desinficerande, andas och passar även allergiker. Idag presenterar vi de mest populära kalkfärgerna för att skydda dina väggar från mögel.

Våra rekommendationer

#1

Wolfgruben vit kalkfärg 20 l invändigt utvändigt redo att användas

innehåll
20 L
Färg
vit
fertilitet
5-8 m²/l
Redo att använda
Ja
omfattning
inne + utanför
jämförelsepris
Pris/l = ca 4,00 €
79,90 € (4,00 €/l)

Köp det på Amazon

Kalkfärgen från Wolfgruben har en kapacitet på 20 l, är vit och matt. Den är redan blandad och klar att användas och behöver inte spädas ut. Färgen har en hög döljande kraft, andas och är mycket kladdsäker. Kalkhydratet är mineraliskt, lämpar sig för cement och kalkhaltiga underlag och är idealiskt för användning i fuktiga rum.

Kunderna var särskilt imponerade av denna kalkfärg eftersom den även kunde användas för restaurering och endast mineraliska ingredienser tillsattes. Opaciteten och den höga graden av vithet framhölls också positivt av köparna.

#2

Kreidezeit kalkfärg träsk kalkvit 10 l invändigt utvändigt redo att användas

innehåll
10 L
Färg
vit
fertilitet
3 m²/l
Redo att använda
Ja
omfattning
inne + utanför
jämförelsepris
Pris/l = ca 4,99 €
49,90 € (4,99 €/l)

Köp det på Amazon

Denna kalkfärg från Kreidezeit är idealisk för allergiker och du får 10 l i vit färg. Den bruksfärdiga produkten kan målas över flera gånger, desinficerar och som svampdödande medel förebygger mögel på ett tillförlitligt sätt. Det kräver inte tillsats av ett bindemedel såsom ett syntetiskt hartsbindemedel och kräver även tillsats av syntetiska pigment, t.ex. B. titanvit, utelämnades. Färgen är alkalisk och lämplig för fuktiga rum.

Enligt vissa kundrecensioner förhindrade kalkfärgen mögelbildning optimalt och opaciteten var mycket hög. Motståndet mot solstrålning nämndes också positivt av köparna.

Weiterlesen:
Transportvagn ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

Auro kalkfärg träsk lime vit 10 l invändigt utvändigt redo att användas

innehåll
10 L
Färg
vit
fertilitet
10 m²/l
Redo att använda
Ja
omfattning
inne + utanför
jämförelsepris
Pris/l = ca 8,49 €
84,90 € (8,49 €/l)

Köp det på Amazon

Kalkfärgen från Auro är mycket ogenomskinlig och andas. Färgen kan användas inne och ute och du får 10 l. Med 10 m²/l är färgen mycket ekonomisk. Innehåller kalciumhydroxid som är irriterande för ögon och hud. Lämplig skyddsutrustning rekommenderas därför. Kalkfärgen är idealisk för restaurering och lämpar sig för många mineraliska underlag.

Köparna valde denna kalkfärg eftersom den är väldigt lätt att tona, har hög opacitet och är mycket andningsbar. Det höga utbytet och det pålitliga skyddet mot mögel togs också mycket väl emot av kunderna.

köp kriterierna

Redo att använda

För att kalkfärgen ska kunna appliceras omedelbart måste den redan vara klar att användas. Du hittar även färger som du behöver blanda innan användning. Om kalkfärgen redan är blandad, arbeta snabbt och rent. Dessutom kan du inte göra något fel, eftersom du inte behöver vara uppmärksam på något blandningsförhållande eller viss kompatibilitet hos tillsatserna. Du måste vanligtvis förbereda en mjölk av lime.

omfattning

Kalkfärgen väljs efter dess lämplighet för interiör samt utomhus distingerad. Färger för utomhusbruk måste vara mycket motståndskraftiga mot väderpåverkan, såsom direkt solljus eller regn. Om dessa inte är godkända för utomhusbruk får de inte användas. I de flesta fall kan dock kalkfärg och mjölk av kalk användas både inne och ute.

fertilitet

Utbytet ska vara högt och konsumtionen låg så att du klarar dig med så få mängder kalkfärg eller kalkmjölk som möjligt. Följande grova riktlinjer gäller för avkastningen:

 • Upp till 3 m²/l: Lågt utbyte
 • 3 till 8 m²/l: Medium avkastning
 • Mer än 8 m²/l: Hög avkastning
Weiterlesen:
Gör din egen kvast » Så här fungerar det

ingredienser

Kalkmjölk och även kalkfärg och kalkputs kan bestå av en mängd olika ingredienser. När det kommer till kalk så finns det olika kalkstenar som t.ex sumpkalk, släckt kalk, osläckt kalk, Fettkalk eller bygga kalk. Andra tillägg som t.ex Kalciumhydroxid eller kalciumkarbonat kan ingå. Beroende på sammansättningen påverkar detta även kvaliteten. Kalkspackel bränt i trä har högsta kvalitet, eftersom det är rent och inte innehåller svavel.

Eigenschaften

För att en kalkfärg ska vara av hög kvalitet finns det några viktiga kriterier. I många fall hittar du inte alla fastigheter, men det ska finnas så många som möjligt. Dessa kriterier kan innefatta, men är inte begränsade till, följande:

 • Hög opacitet
 • Hög grad av vithet
 • andningsbar
 • Enkel bearbetning
 • Kladd bevis
 • Målningsintervall
 • Hög fertilitet
 • Fri från skadliga ingredienser
 • Lämplig för allergisk
 • väderbeständig
 • Desinfektionsmedel
 • Effektiv mot mögel
 • Luktabsorberande

Video: Hur man gör kalkfärg själv

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av limemjölk finns det?

När det gäller mjölk av kalk skiljer man bland annat efter hur hög koncentrationen är och om malningshjälpmedel som t.ex. B. marmorpulver är fäst. Förutom kalkmjölken, som framställs med släckt kalk, finns även kalkfärger. Det finns olika sorters kalk, som sumpkalk, släckt kalk, bränd kalk, fettkalk och byggkalk. Du kan läsa om allt annat du behöver veta om kalkfärg eller kalkputs i den här artikeln.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med kalkmjölk?

Fördelarna med kalkmjölk är att färgen förhindrar mögeltillväxt och ytan förblir öppen för luftcirkulation. Denna färg är också idealisk för allergiker, eftersom ingredienserna inte innehåller några konserveringsmedel eller lösningsmedel. Nackdelen med att använda kalkfärg är om du röker inomhus, eftersom färgen är känslig för luftföroreningar.

Vilka välkända tillverkare levererar en limemjölk?

Kända tillverkare av kalkfärger inkluderar Auro, Rust-Oleum, Baufan, Haga, Ecobo, Novatic, Kreidezeit, Kalk-Laden, Fonteino och Wolfgruben.

Finns det specifika säkerhetsföreskrifter för kalkmjölk?

Om du arbetar med en kalkmjölk som innehåller kalciumhydroxid bör du skydda dina ögon och händer med skyddsglasögon eller handskar. Kalkfärger är oftast ofarliga eftersom de består av mineraliska ingredienser. Säkerställ alltid god ventilation inomhus, applicera färgerna jämnt och håll noga de angivna torktiderna.

När är kalkfärg värt besväret?

Kalkfärg lönar sig om du vill skapa en beläggning som passar även allergiker och dessutom är desinficerande mot mögel och andas. Dess användning är särskilt värdefull i fuktiga rum, eftersom mögel lätt kan bildas här. Även om du vill ha en luktabsorberande färg, är det särskilt värt för dig att använda kalkfärg.

Kan man också köpa begagnad limemjölk?

Du kan också hitta begagnad kalkmjölk, eftersom vissa användare alltid har kvar mängder kalkfärg. Vanligtvis har privata säljare startat dessa paket på eBay till mycket rimliga priser. Du kan hitta de olika tillverkarna, designen, fyllningsnivåerna och prisklasserna där. Se dock till att färgerna inte har torkat ut och fortfarande kan användas.

tillbehör

fin vit lime

fin vit lime

15,88 €

Köp det på Amazon

Här får du 4,5 kg fin vit kalk, som är bränd och mald kalk. Den kan släckas till kalkspackel och passar till bruk och puts. Goda resultat kan uppnås särskilt med restaureringar. Den brända kalken har högsta kvalitet och renhet och en jämn partikelstorleksfördelning.

kalkputs

kalkputs

78,99 €

Köp det på Amazon

Kalkputsen från Haga är en naturlig och ekologisk beläggning som är mycket spridbar och används inomhus på väggar och tak. Produkten är lämplig för många mineraliska substrat. Du får en 10 kg hink med en förbrukning på cirka 280-350 g/m² per lager.

pigmentpulver

pigmentpulver

8,50 €

Köp det på Amazon

Detta pigmentpulver är ockra till färgen och kan blandas i gips och cement. Du får 1 kg av den torra färgen som har en hög färgintensitet och är väldigt täckande. Den är lämplig för både inomhus- och utomhusbruk och är mycket väder- och ljusbeständig. Ytan blir halvmatt och hållbarheten är 2 år.

Ссылка на основную публикацию