0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Leviterat vatten

Leviterat vatten

Leviterat vatten är en samlingsbeteckning för en mängd olika vattentyper som är avsedda att strömförsörjas, «informeras» eller förbättras genom olika processer. De sägs ha många positiva effekter på människors hälsa såväl som på maskiner och apparater. Vilka processer och metoder som finns tillgängliga för energisatt vatten, om det finns vetenskapliga bevis för effektiviteten och vilka positiva effekter som uppnås i detalj, undersöks utförligt här.

Typer av svävande vatten

Den vanligaste typen av svävande vatten är det så kallade Grander-vattnet. Det har varit känt i decennier och anses vara mycket effektivt av många människor.

Dessutom är vattnets turbulens en annan metod för att «uppliva» vatten, «göra det mer effektivt» och förse det med «läkande och reglerande befogenheter».

Enligt vissa personer har vatten också en funktion som «informationsförråd». Den kan därför «bestrålas» med positiv information, som den sedan absorberar och överför till vad den än kommer i kontakt med. Det finns olika metoder för att «informera» vatten, varav några används i kombination.

Vetenskapligt bevis

Det finns för närvarande inga tillförlitliga vetenskapliga bevis för någon typ av vattenrevitalisering som skulle indikera någon form av förändring i vattnet. Detta gäller även Grander vatten.

Många påståenden från säljare eller användare strider också mot vedertagna vetenskapliga principer. De är oförenliga på grund av de fysiska och kemiska verkligheterna som visar sig vara sanna och korrekta på en daglig basis.

Studier som ibland citeras av enskilda leverantörer av sådana typer av vatten citeras oftast utan referenser och har inte kontrollerats.

Förbud mot reklam

I Tyskland är det inte tillåtet att annonsera med information om vattens hälsoeffekter som inte är vetenskapligt bevisad. Det är också förbjudet i Schweiz att marknadsföra vattens hälsoeffekter. Vatten anses vara mat i båda länderna.

Diskussion om Grander vatten

Grander-vattnet, som har annonserats och sålts ofta i många år, produceras av Johann Grander, en tyrolsk entreprenör. Företaget har en årlig omsättning på cirka 12 miljoner euro.

Positiva effekter på människors hälsa, på maskiners livslängd och förkalkningsgrad samt på växtodling hävdas. Vattnets effekt ges alltid till allmänheten indirekt via kundrapporter, så det är aldrig en fråga om påståenden från tillverkaren.

Weiterlesen:
Pressa ut ett vattenrör ur plast » Så görs det

Johann Grander säger sig ha en speciell koppling till Gud och att vattnet han behandlar överför helande krafter. Kran- och flaskvatten är «dött» vatten, medan vattnet «upplivat» och «informerat» av det är levande.

Vissa rättsliga förfaranden har hittills misslyckats eftersom kunder har tre månaders ångerrätt från vattenrevitaliseringsanordningar. Således, enligt Wiens högre regionala domstol, är bedrägeribrottet inte uppfyllt. Endast i Nya Zeeland fick säljbolaget betala 72.000 XNUMX euro i skadestånd och böter på grund av bristande bevisad effektivitet.

Kritik mot enskilda anspråk

Det finns varken en vetenskapligt säker motivering eller reproducerbar erfarenhet med hänsyn till de påstådda effekterna av Grander-vatten. Dessa påstådda effekter inkluderar, men är inte begränsade till, följande påståenden:

  • Bagerier skulle behöva mindre vatten för samma mängd deg om de använde Grander-vatten
  • Vattnets hårdhet sägs minska genom användning av vattenrevitaliseringsanordningar enligt Grander — detta kan inte heller verifieras genom mätningar.
  • Föroreningen av vattnet skulle minska. Det går inte heller att mäta.
  • Vattens «hållbarhet» skulle förlängas
  • Avlagringar i anordningar, vattentankar eller kyltorn skulle förhindras
  • Hälsa och välbefinnande skulle öka, sjukdomar skulle botas.

Liknande påståenden görs ibland för virvlat eller «informerat» vatten. Även där visar de sig vara felaktiga och vetenskapligt irreproducerbara.

Enligt Grander kan den läkande effekten av Grander-vatten överföras till annat vatten utan kontakt utan helt enkelt genom att vara där. Många tillverkare av andra typer av svävande vatten gör liknande påståenden.

turbulens av vatten

I speciella anordningar ska vatten virvlas och därmed «aktiveras» och «sättas i ett tillstånd av högre ordning». Alternativt fungerar det även att skaka upp det «döda» kranvattnet, som kommer från stillastående vatten i rör, för hand i en så kallad skakflaska.

Weiterlesen:
Är en fontän värd det? » Pris, underhållskostnader och fördelar

information om vattnet

Vatten kan genomsyras av positiv, helande information genom att sätta in ädelstenar med vissa egenskaper och genom att placera vissa symboler på eller under vattenkannor. Vattens molekylära struktur skulle förändras som ett resultat, vattnet skulle få en «högre vibration» och föra vidare denna information.

Vetenskapligt finns det ingen indikation på en sådan «informationslagringsfunktion hos vatten», även om man nyligen funnit en indikation på att substansernas homeopatiska effektivitet också är vetenskapligt reproducerbar. Exakta forskningsresultat väntar fortfarande.

Allmän kritik mot förändrat vatten

Vatten är ett viktigt livsmedel som alla behöver. Det finns mycket pengar att tjäna på reklamvatten, som sägs ha mirakulösa helande effekter.

Vatten i sin ursprungliga form, som källvatten eller som dricksvatten från kranen, har alla de kemiska och biologiska egenskaper som vår kropp behöver.

Tekniska förändringar kan å andra sidan ofta ha negativa effekter. Sådana typer av vatten — som destillerat vatten eller osmosvatten, å andra sidan, är avsedda för det tekniska området och är inte till fördel för människokroppens hälsa.

tips och tricks
Den enda pålitliga och officiellt och vetenskapligt bekräftade läkningsfunktionen är baserad på godkända läkande vatten.

dricksvatten-hälsosamt-eller-ohälsosamt

kalk-i-dricksvatten

osmos vatten

destillerat-vatten-dricksgiftigt

Ссылка на основную публикацию