0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Byte av draglina på en Leifheit roterande torktumlare: Så här gör du!

Byte av draglina på en Leifheit roterande torktumlare: Så här gör du!

Även om en roterande torktumlare från Leifheit har ryktet om att vara extremt robust, händer det fortfarande ibland: draglinan är överanvänd och går sönder. Det fanns ofta vissa tecken på slitage i förväg, eftersom den ständiga vittringen i kombination med den mekaniska påfrestningen naturligtvis sätter sina spår. I vissa fall kommer dock denna lilla olycka ganska oväntat. Torktumlaren kan inte längre användas utan dragsnöre, så en snabb åtgärd behövs.

Kan jag byta draglina själv?

De goda nyheterna först: Du behöver inte ringa Leifheits kundtjänst för att åtgärda det här felet. Det är inte heller nödvändigt att skicka in sin roterande torktumlare och vänta många dagar på reparationen.

Köp helt enkelt ett stallrep eller rätt märkesreservdel och ta itu med detta arbete själv. Detta sparar dig inte bara mycket tid, utan säkert också en del pengar.

Huruvida du också går lätt på nerverna är dock en annan sak. Saker och ting går inte alltid smidigt med den här reparationen. Men om du har lite tålamod och instinkt kommer du säkert att bli belönad med en känsla av prestation.

Hur kan jag byta ut dragsnöret på Leifheit roterande torktumlare?

När draglinan gått sönder, knyt först ett tunt rep till den återstående änden. Lägg sedan den roterande torktumlaren plant på golvet för att minska risken att du klämmer fingrarna när du fortsätter att arbeta.

Fäst den nya draglinan på tråden och skruva av huvudskyddet för att utforska insidan av den roterande torktumlaren. Om du kan spåra vägen för det gamla repet, kommer du säkert att hitta den andra änden.

Sedan kan du försöka dra ditt nya rep genom insidan med den gamla skrotbiten. Du kan behöva använda fingrarna för att hjälpa till vid ett eller annat tillfälle tills alla hinder verkligen är övervunna.

Weiterlesen:
Fuktighet och temperatur » Det ultimata bordet för dig

Alternativ: ett dra ut repet, det andra in

Fungerar inte den första varianten eftersom det finns krokar i varje hörn och ände? Då har du inget annat val än att ta bort ena dragkabeln för att kunna sätta in den nya. Även i detta fall måste du ta bort huvudskyddet.

Ta sedan en noggrann titt på den aktuella dragkabelns förlopp och om du är osäker, ta ett foto. Ta inte ut det gamla repet förrän du är säker på att du praktiskt taget kan följa stigen igen.

Trä nu in ditt nya dragrep i din Leifheit roterande torktumlare vid den punkt där den gick sönder. Du måste antagligen dra ut remskivorna för att få lite mer utrymme att mixtra. Vi håller tummarna för att allt fungerar!

tips och tricks
Dra aldrig i draglinan om Leifheits roterande torktumlare fastnar. Det är bättre att titta närmare på var felet ligger och eventuellt smörja skarvarna med silikonolja. På så sätt kommer det ursprungliga repet att bevaras under lång tid.
Ссылка на основную публикацию