0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Information om den vägghängda toaletten: lastkapacitet

Information om den vägghängda toaletten: lastkapacitet

Är inte hängande toaletter fruktansvärt känsliga för att de kan gå av? Nej det är de inte. Lastkapaciteten på en hängande toalett är ganska hög. Du kan ta reda på hur mycket vikt den tål i den här artikeln.

Hur mycket vikt måste den hängande toaletten bära?

Det finns en standard enligt vilken hängtoaletter tillverkas i Europa. Toaletter som inte följer denna standard får inte säljas här i landet. Och de goda nyheterna med denna standard: den hängande toaletten är verkligen mycket stabil och passar även för mycket tunga människor.

Keramiken ska klara 400 kg. Endast om den är felaktig kan den gå sönder under normal vikt och du behöver byta ut den. Men då skulle du ha en garanti, i alla fall om du kan bevisa att du inte är ansvarig för skadan.

Maximal belastning beror på redskapet

Faktum är att lastkapaciteten beror lite på fästet. Vägghängda toaletter fästs i ett förväggselement. Det här är en stabil metallram som inte får böjas, även om en person som väger 400 kilo sitter på toaletten. Tillverkarna är mycket noga med att denna spänst ges, trots allt vill de undvika att förväggselementet böjs och att plattorna bakom toaletten får sprickor.

Däremot slutar tillverkarens ansvar. Speciellt om du monterar den vägghängda toaletten själv bör du fästa förväggselementet väldigt bra på väggen. Om du inte gör detta, till exempel om du inte tar hand om lösa dymlingar, kommer konstruktionen att vackla och dess motståndskraft blir lidande. I värsta fall får man då demontera hela väggpanelen och fixa förväggselementet bättre. Detta är onödigt arbete.

Weiterlesen:
Ta bort repor i badkaret » Så här gör du
Ссылка на основную публикацию