0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Kostnaden för att rengöra en persisk matta

Kostnaden för att rengöra en persisk matta

Kostnaden för professionell rengöring av en persisk matta anges vanligtvis i euro per kvadratmeter. Förekomsten av siden är en viktig prisfaktor. Det är alltid viktigt att notera vilken typ av rengöring, som trots kommersiella anbud inte alltid motsvarar de mest idealiska specifikationerna för en persisk matta.

Var försiktig när du väljer butik

Den vägledande principen inom området för professionell rengöring av en äkta persisk matta är så lite som möjligt och så mycket som nödvändigt. Normalt räcker det med en kemikaliefri grundstädning, vars kostnader inte ska vara snåla. Mattrengöring utan akut anledning räcker vart femte till åttonde år och kan jämföras ekonomiskt med investeringen i fordonsreparationer.

Generellt sett är kemtvätt runt hörnet inte alltid det bästa valet när det kommer till rengöring av en högkvalitativ persisk matta som ofta kostar flera tusen euro. Det säkraste är en traditionell handtvätt i persisk stil, som erbjuds eller arrangeras av matthus och återförsäljare.

Standardstädning kontra handtvätt

Många kommersiella städföretag erbjuder en mängd olika städ- och skötselsteg mot en extra kostnad. Generellt sett bör leverantörer som tar ett stort antal åtgärder under kostnaden för rengöring av orientaliska mattor ses med skepsis. Denna «blandhandel» är ofta inte tillräckligt specialiserad och skadar permanent den persiska mattans självskyddande egenskaper.

Typiska enskilda föremål som erbjuds mot en avgift på mellan tre och tio euro per kvadratmeter med ett baspris på 15 till 25 euro är:

  • färgfixering
  • Desinfektion
  • Befrukta
  • Dammborttagning (även med elektroniska metoder)
  • Luktneutralisering eller eliminering
  • Att bli av med mal och/eller loppor

Alla artiklar täcks av en traditionell handtvätt. Färgfixering, desinfektion och impregnering kan endast göras kemiskt. De behövs inte om korrekt tvätt av den persiska mattan är skonsam mot den naturliga lanolinen. Mal och loppor överlever inte handtvätt och luktborttagning krävs inte för en äkta persisk matta. Dammborttagning är en naturlig process för handtvätt. Kostnaden för en traditionell persisk handtvätt är mellan 25 och 50 euro per kvadratmeter.

tips och tricks
Som en indikator, titta på hastigheten med vilken mattan torkar. En bra städning tar inte mindre än 48 timmar.
Weiterlesen:
Slipa golvbrädor Kostnader » Det måste du spendera!
Ссылка на основную публикацию