0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

När du behöver en ångspärr i källaren

När du behöver en ångspärr i källaren

Källaren är ett rum med hög luftfuktighet. Det är dock inte alltid lätt att förstå om en ångspärr också ska installeras vid renoveringsarbeten i källaren. Vi visar tydligt när och varför en ångspärr behövs i källaren och vilken som passar bäst.

I dessa fall bör du lägga en ångspärr i källaren

En ångspärr – många husägare tänker först på den välkända folien under laminatet. Faktum är att en ångspärr inte alltid är nödvändig. Det bör dock användas i följande fall, särskilt i källaren:

  • under flytande golvbeläggningar i källarrummet,
  • under den inre isoleringen.

Därför är ångspärren i källaren vettig

Behovet av en ångspärr beror på att fukten stiger upp från marken. Det är sant att golvplattan och väggarna nu är tätade på ett sådant sätt att de inte längre kan tränga in i murverket, till exempel med hjälp av tätningsslam. Trots det förblir bottenplattan andningsbar och fukt kan stiga upp genom den.

Om du skulle lägga golv eller isoleringsskivor på ett flytande sätt utan att lägga en ångspärr emellan, skulle fukten kondensera bakom det lufttäta lagret. Resultatet: mögel och, vid känsliga golvbeläggningar som laminat, skevhet och skevhet av panelerna. För att förhindra detta är rätt ångspärr viktig. Samtidigt får detta inte bara appliceras på en otätad källarvägg eller golvplatta, eftersom mögel då hotar. Använder du hellimmade beläggningar fungerar limmet oftast som en ångspärr.

Hur man väljer rätt ångspärr

Det finns olika produkter på marknaden. Om du är osäker, sök råd från en specialist. I allmänhet är en klassisk PE-film oftast lättast att använda under golvbeläggningar. I källaren bör du absolut låta dem sticka ut några centimeter i kanten och putsa dem senare.

En enkel folie kan också användas på väggen, men dess infästning är ofta komplicerad här. Alternativt kan du även använda en vätskeångspärr på källarväggar, som appliceras som väggfärg och bildar ett vattentätt plastskikt efter torkning.

Weiterlesen:
Loppor i källaren » Vad kan man göra mot skadedjuren?
Ссылка на основную публикацию