0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lägg trägolv — kostnader och priser

Lägg trägolv — kostnader och priser

Exakta kostnader du får om du vill lägga ett trägolv beror i första hand på vem som gör jobbet. Om en snickare ska göra läggningen är det såklart helt andra kostnader. Men den andra punkten är också avgörande, eftersom träslag och material kan variera mycket i pris. Här är kostnaderna för de olika trägolven.

installationskostnader

Erfarna gör-det-själv-are som själva lägger trägolvet ligger givetvis före i detta avseende och kan därför köpa lite trä av högre kvalitet. Om en hantverkare ska lägga trägolvet beror priset på om golvet läggs flytande eller om laminat eller parkett limmas på golvet över hela ytan. Om en underbyggnad ska byggas under en golvskiva tillkommer ytterligare kostnader.

Timlönerna för snickare ligger mellan 15 och 30 euro. De kraftiga avvikelserna beror oftast inte på snickarens erfarenhet, utan beror bara på i vilken region du söker en snickare. I storstäder som Frankfurt eller München får man räkna med betydligt högre hantverkarkostnader.

Ökad svårighet

Medan laminat- eller trägolvskivor vanligtvis är lätta och snabba att lägga kan de speciella mönstren vid parkettläggning få även en erfaren hantverkare att svettas. Insatsen, det vill säga de timmar som snickaren då behöver, kommer att återspeglas i din faktura.

Trägolvskivor – priser

Prisskalan börjar med tallveden och arbetar sig genom eken till körsbärsveden. Ytterligare prisskillnader uppstår i kvaliteten och förbehandlingen av trägolvskivan.

  • Furuplankor från ca 15 kvm
  • Granplankor per kvadratmeter från ca 15 EUR
  • Ekplankor kvadratmeter från ca 30 EUR
  • Lönnplankor kvadratmeter från ca 55 EUR
  • Golvskivor i körsbärsträ från ca 75 kvm

Laminatgolv — priser

Med laminatgolv beror prissättningen ofta inte längre på träslaget. Men hur mycket ett laminatgolv kostar är fortfarande en kvalitetsfråga.

  • Laminatgolv bok — mycket enkelt — från ca 5 EUR per kvadratmeter
  • Laminatgolv — medium — från ca 10 EUR per kvadratmeter
  • Laminatgolv — hög kvalitet — från ca 30 EUR per kvadratmeter
Weiterlesen:
Trätak » Läggningsmönster och exempel

Parkettpriser

Parkett är generellt sett dyrare än golvskivor och laminat. Beroende på vilken typ av trä som ska läggas ligger priserna ofta på mellan 30 och 100 euro. Därmed kan du redan nu leta efter fångsten med en särskilt billig parkett på 30 euro. Det kan vara andrahandsval eller B-aktie.

tips och tricks
Förutom parkettgolvet kan du faktiskt lägga alla golv själv som nybörjare. Du kommer att spara mycket pengar och få mycket erfarenhet. Att lägga laminat eller golvskivor flytande är inte speciellt svårt och även en underkonstruktion kan monteras relativt enkelt som gör-det-själv.
Ссылка на основную публикацию