0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lägga takpaneler — så här fungerar det

Lägga takpaneler — så här fungerar det

Ett plåttak är trots allt ett alternativ – också ett relativt billigt sådant. Här kan du i detalj läsa hur du lägger takplåt professionellt, vilken underkonstruktion du behöver och vad du ska vara uppmärksam på vid läggning och kapning

.

Takskivor på en underkonstruktion

Plåtarna läggs från en motsvarande underkonstruktion av lameller. Ett sådant system måste först finnas – eller byggas. Beroende på typen av paneler och deras storlek måste vissa ribbadestånd beaktas.

Det som också behövs är nock- och gavelplåtar och så kallade kantplåtar. Plåtbeläggningen motsvarar till stor del vad som görs med konventionell takbeläggning med takpannor.

Använd lämpliga skruvar

  • självuttag
  • poetisk
  • med rätt gänga och rätt längd för plåtskruvförbandet

Installera takpaneler professionellt

  • takplåtar
  • Skruvar (använd endast lämpliga skruvar, se ovan)
  • sladdlösa skruvdragare
  • Sticksåg eller plåtklipp
  • nödvändiga säkerhetsanordningar för takarbeten, ställningar eller stegar

1. Kontrollera underbyggnad

En lämplig underkonstruktion bör redan finnas på plats, avståndet mellan lamellerna ska baseras på de plåtar som du vill använda.

Om en sådan underkonstruktion av läkt inte finns ännu, måste du först bygga en. Gå tillväga på samma sätt som du gör med takläggning.

2. Skär metallplåtar

Om du inte använder anpassade paneler måste du skära till plåtpanelerna till storlek. Gör alltid detta med plåtsax eller sticksåg, men aldrig med en vinkelslip (52,15 € på Amazon*) : detta kommer att skada plastskiktet som ska skydda panelerna från korrosion.

3. Skruva ihop metallplåtar

Plåtplåtar skruvas vanligtvis i varannan dalgång. Var försiktig så att du inte skadar plattan med de penetrerande skruvarna. Så här måste man alltid vara lite försiktig.

Överlappningen i plåttak är vanligtvis en trapetsformad profil. Innan du skruvar, se alltid till att plåtarna är inriktade mycket exakt, annars kommer hela din kåpa att vara synligt sned.

Weiterlesen:
Ta bort blodfläckar från skor » Så här fungerar det

4. Fäst nockplåtar och kantplåtar

I slutet av läggningen måste du fortfarande fästa de nödvändiga nockplåtarna och kantplåtarna för sidofinishen.

tips och tricks
Du kan göra livet mycket enklare genom att använda specialtillverkade plåttak, många tillverkare erbjuder detta. Kostnadsmässigt är de vanligtvis inte mycket dyrare, men att lägga dem är mycket enklare.
Ссылка на основную публикацию