0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Var kommer knastret i kylen ifrån?

Var kommer knastret i kylen ifrån?

Om det fortsätter att spricka eller poppa från insidan av kylen kan det bli ganska irriterande i längden. Dessutom finns det en möjlighet att något är väldigt fel med tekniken och enheten kommer snart att säga adjö. Men det finns också mycket enkla orsaker till detta problem, som kan stängas av utan större problem. Försök!

Vad är det med knäckljudet i kylen?

Om kylskåpet spricker kan det bero på en snabb temperaturökning orsakad av frekvent öppning av kylskåpsdörren eller ett tjockt lager is. Kylskåpet ska tinas upp och öppnas bara lite och kort. I äldre enheter behöver kylvätskan återupplivas.

Hur exakt låter det sprakande i kylen?

Lyssna mycket noga: Hur låter det när kylskåpet spricker? Ungefär som en bucklig plastflaska som fylls på grund av luftexpansion och «hoppar upp» igen?

Relativt snabba temperaturökningar gör just det: luftexpansion, vilket gör att material expanderar och bullrar. Detta kan även hända i kylen om det regelbundet blir för varmt inuti.

Frekvent öppning av kylskåpet, till exempel, orsakar sådan uppvärmning, liksom allt tjockare lager av is, som stimulerar enheten att utföra mer kylningsaktiviteter. Vi rekommenderar att först tina kylen och samtidigt rengöra den noggrant.

Minska bullret i kylskåpet genom avfrostning

Utöver strömförbrukningen minskar avfrostning av ett kylskåp alltid ljudet som genereras: kompressorn behöver inte starta lika ofta efter avfrostning, apparaten »njuter av« fler och längre viloperioder – vilket du också drar nytta av.

För äldre enheter: få igång kylvätskan igen

Med ett äldre kylskåp är chansen stor att kylvätskan har satt sig under åren och måste sättas tillbaka i växeln. Om avfrostning inte hjälper, föreslår vi följande något oortodoxa metod:

  • Koppla bort kylskåpet från strömförsörjningen
  • Töm interiören helt
  • Vänd enheten upp och ner och låt den stå i några timmar
  • Sätt tillbaka kylen i rätt läge och vänta 24 timmar
  • Anslut kylskåpet till elnätet
  • sättas i drift igen och städa
Weiterlesen:
Sterilisera burkar på två sätt ∗ Instruktioner, filmer och tips

Med lite tur kommer knäckandet eller knallandet äntligen att ha försvunnit. Om inget har hänt i detta avseende kan endast kundtjänst eller ett utbyte av enheten hjälpa.

tips och tricks
För att förhindra att kylskåpets insida värms upp, öppna dörren till apparaten så sällan som möjligt och bara kort. Detta förhindrar isbildning och eventuellt bakgrundsljud.
Ссылка на основную публикацию