0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rätt storlek för fläktkåpan

Rätt storlek för fläktkåpan

Vid val av fläkt spelar funktion och utseende lika stor roll. Det börjar med storleken. Vi har sammanställt åt dig vad du ska använda som vägledning och vad som faktiskt finns att välja på.

Vilka är standardstorlekarna för spiskåpor?

De flesta tillverkare erbjuder fläktkåpor i standardstorlekar på 50, 60 och 90 cm breda. Skärmens djup är alltid proportionell för att skapa en hällliknande, rektangulär yta. Eftersom trenden numera går allt mer mot breda hällar med innovativa kokzonsarrangemang, tar även de breda modellerna i allt högre grad över spiskåporna.

Höjden på en fläktkåpa varierar beroende på typ. Plattkåpor för montering på vägg eller under väggskåp har en kompakt skärmtjocklek och mäter vanligtvis runt 10 cm. När det gäller de trendiga och huvudstötande lutande skärmkåporna är själva skärmen oftast ännu tunnare — eftersom den är mer tidsenlig — än i konventionella platta kåpor. Den funktionella effekten är i allmänhet jämförbar med horisontellt riktade huvar, men den visuella effekten är mycket mer imponerande.

Storlekskriterier

Hur stor din fläkt ska vara beror på olika faktorer – praktiska och designrelaterade.

Dessa inkluderar:

  • Lämplig relation till hällen
  • Skräddarsydd efter dina matlagningsvanor
  • Lämplig relation till rummets storlek

Det säger sig självt att storleken på fläkten ska matcha hällen. Storleksmässigt betyder det att den ska vara ungefär (eller ännu bättre, exakt) samma storlek som hällen. Så här fångar utsugsskärmen upp matlagnings- och stekångorna mest effektivt.

Hur, vad och hur ofta du lagar mat är givetvis också ett kriterium för val av fläkt. Först och främst, naturligtvis, vad gäller deras prestanda och eventuella speciella inställningsmöjligheter. Storleksmässigt gäller följande: Om du tenderar att sälja mycket bör du vända dig mot en större huva, om du lagar och ångar mer och inte använder mat som är för god kan du klara dig med mindre modeller.

Weiterlesen:
Keramikhäll surrar » Orsaker och åtgärder

Storleksförhållandet till rummet är inte heller att försumma. Ett litet kök fungerar även bra med en liten fläktkåpa. En trendig, lutande skärmfläkt med stor yta kan också snabbt överväldiga dig optiskt. I ett stort, kanske öppet (vardags-)kök, å andra sidan, behövs även en stor fläktkåpa som har något för att motverka rumsluftmängden med sin frånsugningsyta och inte heller ser så vilsen ut.

Ссылка на основную публикацию