0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Dessa klicksystem är tillgängliga från Laminate – en jämförelse

Dessa klicksystem är tillgängliga från Laminate — en jämförelse

Tack vare moderna klicksystem kan laminat nu läggas snabbt och enkelt som ett flytande golv. Det finns fyra olika typer av klicksystem. En jämförelse av klicksystemen för laminat visar att de skiljer sig i första hand i sättet att lägga.

Dessa klicksystem är tillgängliga från Laminate

Den flytande installationen av laminat är vanlig idag. Detta är inte bara snabbt och enkelt att utföra, ytterligare limning rekommenderas inte heller av praktiska skäl. Det finns olika klicksystem på marknaden. Dessa skiljer sig huvudsakligen i hur de är lagda:

  • klicksystem,
  • lockbetesystem,
  • kombinerade system,
  • Nedfällbara system, även kallade låssystem.

Klicksystemet

Vid laminat med klicksystem bearbetas not och fjäder så att de måste tryckas in i varandra framifrån. För att göra detta placeras laminatplankorna exakt framför varandra. Ett gängblock förs sedan till kanten av laminatplankan och slås försiktigt med en hammare. Laminatplankorna snäpper sedan ihop med ett hörbart klick. Försiktighet måste iakttas när du använder denna metod för att undvika skador på not och fjäder. Dessutom går läggningen inte riktigt lika snabbt.

Låssystemet

Låssystemet är tänkt att kompensera för nackdelarna med klicksystemet: not och fjäder är utformade så att en laminatplanka «hängs» på nästa från en vinkel och klickas på plats. När du väl har vant dig vid den här typen av läggning kan du jobba väldigt snabbt här. Du måste dock vara försiktig så att du inte bryter av fjädrarna när du klickar in dem. Denna typ av installation kräver lite mer manuell skicklighet.

Det kombinerade systemet

Kombinerade system har ett låssystem på långsidan av laminatgolvskivan och ett klicksystem på kortsidan. Därför att den samtidiga upphängningen av lång- och kortsidan med det rena låssystemet behöver läras in. Det kombinerade systemet är därför något lättare att lägga än ett rent låssystem, men är snabbare att använda än ett rent klicksystem.

Weiterlesen:
Parkettglasyr » Det perfekta färgskiktet i 5 steg

Det nedfällbara systemet

Ett fjärde system har bara etablerats på marknaden under några år, som hittills bara funnits i högkvalitativa produkter. Laminatplankan monteras på båda sidor och trycks sedan enkelt ned ovanifrån. En plastfjäder håller plankan på plats. Detta bör resultera i mindre slitage på anslutningen. Dessutom är läggning enkelt och möjligt utan verktyg.

Ссылка на основную публикацию