0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Att bekläda en backsplash på olika sätt

Att bekläda en backsplash på olika sätt

Det är inte alltid önskvärt att ta bort de gamla brickorna när ett kaklat backsplash inte längre är modernt eller vackert. Det finns dock sätt att täcka upp ett gammalt kaklat backsplash på ett vettigt sätt och på så sätt ge det en ny yta.

Hur man döljer en gammal kakelspegel

Äldre kakelspeglar i köket ser ofta omoderna ut. Ytorna är inte längre snygga att titta på. Du har flera sätt att råda bot på detta och att på ett enkelt sätt ge ett kök och backsplash det ett nytt utseende. Här är några av möjligheterna:

  • Använd folie för att täcka eller täcka det kaklade området
  • fäst en tallrik gjord av trä, glas eller rostfritt stål över det kaklade bakstycket
  • beklädnaden med fototapet och skyddslack

Klistra över med enkel folie

Det här alternativet är ett av de enklaste. Det har också fördelen att man oftast kan ta bort PVC-filmen (Ikea), till exempel om man bor i en hyreslägenhet och senare måste ta bort filmen igen för att återställa originalskicket. Du kan vanligtvis få filmen i vilken järnaffär som helst. Den finns i olika storlekar och med olika design. Den självhäftande baksidan gör den lätt att fästa på det kaklade bakstycket. Innan bearbetningen bör du dock rengöra den kaklade ytan noggrant och framförallt ta bort eventuella fettrester ordentligt så att filmen sitter kvar ordentligt senare. När du lägger på folien måste du också vara noga med att inga luftbubblor bildas. Vilken look som helst kan skapas med hjälp av filmen. De finns i sten- och metalllook, med fotomotiv, i en färg eller med trälook. Du bör dock undvika att skada den med vassa föremål eller exponering för direkt värme.

Täck kakelspegeln med en plåt

Ett annat relativt enkelt alternativ är att använda en platta av trä, metall eller glas för att helt täcka backsplashen. En intressant möjlighet är att förse baksidan av en glasskiva med ett fotomotiv för att få ett väldigt individuellt utseende. Alternativt kan du givetvis även använda en tallrik av metall, trä eller annat material. Trä är väldigt lätt att arbeta med, till exempel kan det skruvas fast i väggen på en underkonstruktion av trälister. Tyvärr måste man borra hål i väggen för detta, vilket ofta är problematiskt, speciellt i en hyreslägenhet.

Weiterlesen:
Hållbara golv » definition och exempel

Förse plattorna med färg eller tapet

Gamla plattor kan täckas med speciell kakelfärg. Ett noggrant förarbete krävs dock för detta så att du får ett snyggt resultat senare. Denna möjlighet lämpar sig dessutom endast i begränsad omfattning för hyreslägenheter om den tidigare ytan måste återställas senare. Detsamma gäller om du helt enkelt papper över plattorna och sedan applicerar en tvättbar färg.

Ссылка на основную публикацию